Τελευταία Νέα

Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Η  8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί σαν παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα, που βάλλεται καθημερινά αλλά επιμένει να αγωνίζεται, σε μία κοινωνία που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται να υφίστανται αδικίες σε βάρος της, παρά τη μεγάλη πρόοδο, που έχει υπάρξει.

Ο Δήμος Σπάρτης προσπαθεί με τις υποστηρικτικές κοινωνικές δομές του «Βοήθεια στο Σπίτι», «ΚΑΠΗ», Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τις κοινωνικές δράσεις του να βρίσκεται πάντα κοντά στη γυναίκα, τον στυλοβάτη της κοινωνίας μας.

Της οφείλουμε, λοιπόν, τον σεβασμό, την αγάπη μας και την εκτίμησή μας, όχι μόνο μια ημέρα αλλά καθημερινά. Αναγνωρίζουμε το μεγαλείο της προσφοράς στη ζωή και δηλώνουμε συμπαραστάτες και συναγωνιστές ενάντια στην κοινωνική αδικία, για να δημιουργήσουμε νέες ελπίδες κι έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Εύχομαι χρόνια πολλά στη μητέρα, τη σύζυγο, τη γιαγιά, την αδελφή, τη φίλη, την εργαζόμενη, την άνεργη, την αγρότισσα, την επιστήμονα.

Εύχομαι να συνεχίσουν, μέσα στις δυσκολίες της εποχής, να στηρίζουν την οικογένεια και την κοινωνία, όπως μόνο εκείνες πολύ καλά ξέρουν.

Μια ευχή και ένα ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!!!

 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

 

Ευάγγελος Βαλιώτης