Δελτίο τύπου - Καθιερώνεται ο αγιασμός των υδάτων στη Σπάρτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τελετή αγιασμού των υδάτων στο Ματάλειο  Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Σπάρτης, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017(παραμονή Θεοφανείων), στις 16.00.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Σπάρτης, την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο   πρωτοσύγκελος  της Ιεράς Μητροπόλεως π. Γεώργιος Μπλάθρας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ. Σταύρος Αραχωβίτης και κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας,  εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας ,  μέλη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και πλήθος κόσμου.

Παρά τον βροχερό καιρό, νεαροί κολυμβητές έπεσαν στα νερά του κολυμβητηρίου για  να πιάσουν το Σταυρό και  να τηρήσουν το πατροπαράδοτο  έθιμο, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Στον νεαρό άνδρα, που ανέκτησε το σταυρό αναμνηστικά δώρα έδωσαν ο Δήμαρχος Σπάρτης και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης αναμνηστικά δόθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη σε όλους που έλαβαν μέρος.

Με το τέλος της θρησκευτικής τελετής, ο Δήμος Σπάρτης ‘‘γλύκανε’’ όλους τους παρευρισκόμενους προσφέροντας τους λουκούμια.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

Image Gallery