Δελτίο τύπου - Πλατεία Δημάρχου Σαράντου Αντωνάκου

O Δήμος Σπάρτης θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος Δημάρχου Σαράντου Αντωνάκου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αλεσίων, έδωσε και επίσημα στην πλατεία του οικισμού Αλεσίων το όνομά του, ενώ στο σημείο τοποθετήθηκε μαρμάρινη επιγραφή.

Η τελετή ονοματοθεσίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00μ. μ. .

Ο Σαράντος Αντωνάκος είχε διατελέσει επί σειρά ετών κοινοτάρχης στην πρώην Κοινότητα Αμυκλών και για δύο συνεχόμενες φορές είχε εκλεγεί Δήμαρχος Σπαρτιατών ( 2002-2010 ), αξίωμα από το οποίο παραιτήθηκε για λόγους υγείας στις 22 Φεβρουαρίου 2010.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Δήμαρχος Σπάρτης παρευρισκόμενος στην τελετή πρόσφερε μία εικόνα στη σύζυγο του εκλιπόντος, κα Δέσποινα Αντωνάκου και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αλεσίων μία φωτογραφία της πλατείας.

Στην τελετή έλαβαν μέρος, οι Αντιδήμαρχοι,  Παναγιώτης Αργυρόπουλος και Δημήτρης Αποστολάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Μοιράγιας, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων του τωρινού και του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σπαρτιατών Παναγιώτα Ανδρακάκου και τα μέλη αυτής, Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημητροπούλου Δωροθέα, Λάμπρος Παλαιοκώστας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης  Θεμιστοκλής Πατσιλίβας και το μέλος αυτού, Κωνσταντίνος Τσίπουρας.

Επίσης, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι Συλλόγων και φυσικά μέλη της οικογένειας του.

Προς τιμήν του κ. Σαράντου Αντωνάκου μίλησαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, οι τ. Δήμαρχοι, κ. Χρήστος Πατσιλίβας και Σταύρος Αργειτάκος αλλά και εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλεσίων .

Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν γλυκά σε όλους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αλεσίων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Image Gallery