Δελτίο τύπου - Επίσκεψη Ιαπωνικού τηλεοπτικού συνεργείου στη Σπάρτη

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πενθήμερη επίσκεψη τηλεοπτικού συνεργείου της Ιαπωνικής τηλεόρασης στη Σπάρτη. Τα γυρίσματα στην πόλη μας έγιναν στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής «Shokunin Wagon» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό TV TOKYO της Ιαπωνίας.

Το θέμα της εκπομπής είναι η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων – μνημείων σε διάφορες χώρες, από Ιάπωνες τεχνίτες με τη χρήση Ιαπωνικής τεχνικής και τεχνολογίας. Στα πλαίσια του επεισοδίου που γυρίστηκε στη Σπάρτη, πέντε Ιάπωνες τεχνίτες ανέλαβαν την μερική ανάπλαση της Πλατείας Σαϊνόπουλου, στη συνοικία Νέου Κόσμου υπό την επίβλεψη και την βοήθεια τεχνικών του Δήμου Σπάρτης.

Συγκεκριμένα οι τεχνίτες επιδιόρθωσαν το μηχανισμό  του σιντριβανιού  της πλατείας, καθάρισαν το εσωτερικό, τοποθέτησαν ειδικό επίχρισμα στα εξωτερικά τοιχώματα, αντικατέστησαν το φωτισμό και έφτιαξαν στο κέντρο ένα ομοίωμα αρχαίας κολώνας. Εκτός από το σιντριβάνι επιδιορθώθηκαν και τα παγκάκια στο δυτικό μέρος της πλατείας καθώς και έγινε ανακατασκευή της βρύσης που βρίσκεται εντός της παιδικής χαράς. Όλα τα έξοδα για την ανάπλαση της πλατείας πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία παραγωγής της εκπομπής.

Εκτός από τα γυρίσματα στην πλατεία Σαϊνόπουλου, η εκπομπή πραγματοποίησε πλάνα και σε άλλες περιοχές της πόλης όπως στην Κεντρική Πλατεία, στο άγαλμα του Λεωνίδα κ.α.

Το βράδυ της  Πέμπτης 20 Αυγούστου τελείωσαν οι εργασίες και πραγματοποιήθηκε η έναρξη της λειτουργίας του σιντριβανιού με τη νέα του μορφή. Πλήθος κόσμου και κυρίως μικρά παιδιά επισκέφθηκαν την πλατεία και χειροκρότησαν το αποτέλεσμα το οποίο είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό.  Ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης  επισκέφθηκε το χώρο της πλατείας σήμερα Παρασκευή και είχε συνάντηση με τους συντελεστές της εκπομπής, τους οποίους ευχαρίστησε και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.  Οι συντελεστές της εκπομπής δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή και τη φιλοξενία στο Δήμο μας και ευχαριστημένοι που είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστορική πόλη της Σπάρτης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες της πόλης.

 

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Image Gallery