Ο Δήμος Σπάρτης δίπλα στους πολίτες - Παγώνουν και μειώνονται δημοτικά τέλη για το οικονομικό έτος 2018

Η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της, παρά τη διαρκή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης έχει προβεί σε ‘’πάγωμα’’  αλλά και σε ελάφρυνση φόρων στους δημότες, οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζονται και αγωνίζεται για να έχει o Δήμος μας, υψηλό επίπεδο καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και σωστή διαχείριση και αποκομιδή απορριμμάτων.

Ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη, προκειμένου να υπάρχει ίση μεταχείριση ανάμεσα στους κατοίκους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για το 2018, τη μείωση του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Σπαρτιατών (Αμύκλες, Αφυσσού, Καλύβια Σοχάς και Κλαδά).

Ο φόρος διαμορφώνεται από 0,09€/τ.μ. σε 0,04€/τ.μ, δηλαδή στο κατώτατο όριο, που προβλέπει ο νόμος, όπως ισχύει και στις Δημοτικές Ενότητες Πελλάνας, Οινούντος, Φάριδος, Θεραπνών, Μυστρά και Καρυών, όπου παραμένει σταθερός χωρίς αύξηση στα 0,04€/τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη από το έτος 2015, η Δημοτική Αρχή έχει πραγματοποιήσει μειώσεις και στα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων πλατειών της Δημοτικής Ενότητας Μυστρά και της Δημοτικής  Ενότητας Σπαρτιατών (χρήση πεζοδρομίων, πλατειών και πεζόδρομων).

Τέλος, αμετάβλητα, για μία ακόμα συνεχόμενη χρονιά παραμένουν:

1.το ημερήσιο τέλος των λαϊκών αγορών

2. τα τέλη παρεπιδημούντων και

3. ο ενιαίος συντελεστής τέλους ακίνητης περιουσίας.

Συνεχίζουμε με συνέπεια, σοβαρότητα και ευθύνη την εφαρμογή μέτρων, που σκοπό έχουν την οικονομική ανακούφιση των κατοίκων του Δήμου μας, που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της πολυετούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ