δημος

Αποφάσεις

 

 Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) Λακωνίας,  πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σπάρτης, από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα διανομή τροφίμων από τη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

 Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Σπάρτης διανεμήθηκαν δωρεάν τρόφιμα σε 492 νοικοκυριά που είναι ωφελούμενα του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)».

 

 

Γραφείο Αντιδημάρχου κας Γεωργίας Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Σπάρτης  με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιηθεί στα χωριά του Δήμου, (Γκοριτσά, Καστόρειο, Ξηροκάμπι, Σελλασία) η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/οδοντιατρικής <<ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ>>.

Η δράση υλοποιείται  σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας  καθώς και την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης.  

 

Η πρωτοβουλία  Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα  Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά» που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί  σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

 

Για να κλείσετε το ραντεβού σας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για το παιδί σας, καλέστε: 2731361231 και ώρες 9:00-15:00.

 

 

 

 

Γραφείο Αντιδημάρχου κας Γεωργίας Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 14:59

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση

 

Καλείστε σε έκτακτη και κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση , σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 όπως  τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 184 του νόμου 4635/2019 (ΦΕΚ 167/Α/2019) την 27-10-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 17:00 και λήξης 18:30 .

 

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ, και ισχύει από αργά το βράδυ της Τρίτης 27-10—2020 μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τα δυτικά-νοτιοδυτικά. Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.
  2. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29-10-20) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Ο Δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη των κάτωθι  μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

 

 

Απολογισμός 2017 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Ισολογισμός 2017 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Απολογισμός 2018 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Ισολογισμός 2018 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Απολογισμός 2017 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Ισολογισμός 2017 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Απολογισμός 2018 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Ισολογισμός 2018 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Απολογισμός 2017 κληροδοτήματος Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Ισολογισμός 2017 κληροδοτήματος  Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Απολογισμός 2018 κληροδοτήματος  Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Ισολογισμός 2018 κληροδοτήματος Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Απολογισμός 2018 κληροδοτήματος Ε. Φιλιππόπουλου  ΤΚ Τρύπης

Ισολογισμός 2018 κληροδοτήματος Ε. Φιλιππόπουλου  ΤΚ Τρύπης

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Ε. Φιλιππόπουλου  ΤΚ Τρύπης

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Ε. Φιλιππόπουλου  ΤΚ Τρύπης

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Γ. Κωστάκη Τ.Κ. Βουτιάνων

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Γ. Κωστάκη Τ.Κ. Βουτιάνων

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος  Γ. Παπαδάκου Κοινότητας Ξηροκαμπίου

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος  Γ. Παπαδάκου Κοινότητας Ξηροκαμπίου

  

 

Καλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων κατά μήκος του Αγροτικού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Τρύπης και Αγίας Ειρήνης να προβούν άμεσα (εντός 5 ημερών) σε κλάδεμα των προεξέχοντων στον αγροτικό δρόμο κλαδιών δένδρων ή θάμνων διότι δυσχεραίνεται η κίνηση των οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικών, μηχανημάτων έργου, κλπ) και επιπρόσθετα παρεμποδίζεται η ευχερής υλοποίηση του έργου ύδρευσης της Σπάρτης που υλοποιεί η ΔΕΥΑΣ στην περιοχή.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

 

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης προκηρύσσει δημοπρασία για την εκμίσθωση του ισογείου καταστήματος που βρίσκεται στη ΤΚ Θεολόγου.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο παλαιό Δημαρχείο στις 6 Νοεμβρίου 2020 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ. έως 11 π.μ.   

 

Περίληψη διακήρυξης

Διακήρυξη

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 15:11

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση

 

Καλείστε σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που θα πραγματοποιηθεί την 27-10-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 12:00 και λήξη 13:30 .

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης και η Σπαρτιατική Κοινωνία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη βίαιη και βάναυση συμπεριφορά ομάδων Ρομά, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας και η Ελληνική κοινωνία να τους συνδράμουν πολύπλευρα.

Σήμερα, ομάδα Ρομά έστησε ενέδρα και κυριολεκτικά απήγαγε και κακοποίησε έναν Αντιδήμαρχο, όπως και τον δεύτερο Αντιδήμαρχο που έσπευσε να τον βοηθήσει, με πρόσχημα ότι δεν τους δόθηκε επαγγελματική άδεια για τη λαϊκή αγορά. Τέτοιες νέες άδειες όμως θα μπορεί να δοθούν μόνο μετά τη πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης), και ύστερα από επίσημη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, και όχι με απλή Απόφαση οργάνων του Δήμου.

Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιγαρίδη και την ομάδα των αστυνομικών για την άμεση επέμβασή τους και τη σύλληψη των πρώτων υπαιτίων.

Πέρα από τις δικές μας συνεχείς προσπάθειες, ζητάμε από τις κρατικές αρχές να βάλλουν αποφασιστικά τέλος σε όλες τις βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, για να μπορέσουν να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες.

 

Από το Δήμο Σπάρτης

 

Ο Δήμος Σπάρτης προκηρύσσει τη με Συνοπτικό  Διαγωνισμό επιλογή αναδόχου (άρθ. 117 του Ν.4412/16)  με σφραγισμένες προσφορές και σύστημα προσφοράς το ενιαίο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό επί των τιμών του τιμολογίου και του προϋπολογισμού, εκφραζόμενα σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (%) , της αριθμ. 2020/003 εγκεκριμένης τεχνικής μελέτης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ 2020 », συνολικού προϋπολογισμού 74.400,00 €.

Ο Συνοπτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 29 του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2020 ημέρα Πέμπτη, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σπάρτης (Διοικητήριο ΠΕ Λακωνίας, 2ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου, ΤΚ 23 100), ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού. Ώρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 9:30 π.μ. και ώρα λήξης αποδοχής προσφορών η 10:00 π.μ.

 

Περίληψη διακήρυξης

Διακήρυξη

Προϋπολογισμός

Τεχνική έκθεση

Φάκελος Ασφάλειας και Υγείας

Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας

Έντυπο Προσφοράς

ΤΕΥΔ

Σελίδα 1 από 248
Ο Δήμος Σπάρτης θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες, να προσαρμόσει τον ιστότοπό του στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις του. Πατώντας «Ενημερώθηκα» δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγχώριο δίκαιο και την Πολιτική μας για τα Cookies. Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των cookies και να μας πείτε αν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν στη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Συγκατάθεσης για τα Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies και παρόμοιων τεχνολογιών ανατρέξτε στην Πολιτική για τα Cookies.