Τελευταία Νέα

Φιλικός αγώνας των παλαίμαχων Σπάρτης με την Εθνική παλαίμαχων Ελλάδας

Μια όμορφη Γιορτή του Μπάσκετ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στις 7:00μμ στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Σπάρτης, ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ της Εθνικής Παλαιμάχων Ελλάδας (ΣΒΚΕ) και των Παλαιμάχων Σπάρτης, που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ).
Τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος ανέφερε τα εξής:
«Πολλές φορές τα λόγια δεν βοηθούν καθόλου για να περιγράψουν τα έργα. Ιδίως όταν τα έργα μιλούν από μόνα τους. ΄Έτσι, ο μόνος λόγος που νιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε γι’  αυτά, είναι για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που τα υλοποιούν.
Η διαπίστωση αυτή ισχύει και για τον αγώνα που θα λάβει χώρα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Σπάρτης το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 19:00. Η διοργάνωση αυτή, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, υλοποιείται από τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου μας. Το βάρος όλο της διοργάνωσης σηκώνουν οι πρωταγωνιστές της: οι ίδιοι οι αθλητές.
Φίλες και φίλοι,
Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες. Οι συνειδήσεις μας, οι αξίες μας, η προσφορά μας αποκτούν ιδιαίτερη διάσταση. Από το περίσσευμα ή από το υστέρημα των δυνάμεών μας. Βιώνουμε ήδη καθημερινά τις συνέπειες της κρίσης. Της κρίσης που  πλήττει πολλούς συνανθρώπους μας. Της κρίσης που απειλεί επίσης να πλήξει θεσμούς βαρύνουσας σημασίας για την κοινωνική ισορροπία και συνοχή. Τέτοιος είναι ο θεσμός του Ερυθρού Σταυρού, το έργο του οποίου γνωρίζετε όλοι ότι αριθμεί πολυετή ζωή και ανυπολόγιστη προσφορά στον άνθρωπο. Σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία η αρωγή των αθλητών μας για τη συνέχιση του έργου του κρίθηκε από τους ίδιους απαραίτητη.
Ένα βαθύ ευχαριστώ στον καθένα τους ξεχωριστά.
Παράδειγμα για όλους μας η πρωτοβουλία τους».
«Οι Βετεράνοι καλαθοσφαιριστές μας αποδεικνύουν έμπρακτα και συγχρόνως μας διδάσκουν πως και σήμερα πρέπει να ισχύσουν οι ίδιες αρχές που υπηρέτησαν με πάθος όταν αγωνίζονταν με τα εθνικά μας χρώματα, σύμφωνα με τις οποίες, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, με κοινό αγώνα, με σύμπνοια, με αλληλοβοήθεια και σκληρή δουλειά, τελικά η προσπάθεια ευοδώνεται», τόνισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Δημοσθένης Ματάλας.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Ι. Κοντραφούρης σημείωσε:
«Σήμερα τιμώντας κορυφαίους αθλητές, εξέχουσες προσωπικότητες, αλλά και αγαπημένους φίλους της καλαθοσφαίρισης, διοργανώνουμε αυτή την όμορφη Γιορτή του Μπάσκετ».

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΟΥΚΣΕΒΙΤΣ ΜΤΟΥΣΑΝ
ΓΑΛΑΚΤΕΡΟΣ ΝΑΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΣΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΚΟΡΠΟΛΙΘΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΣΑΚΗΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΡΕΛΙΕΒΙΤΣ ΜΠΑΝΕ
ΣΙΓΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΙΟΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΤΣΕΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: ΣΤΕΡΓΑΚΟΣ ΝΤΕΙΒΙΝΤ

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΑΜΠΕΡΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΒΒΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΥΜΠΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΛΙΑΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΡΕΤΣΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΧΑΤΖΙΝΑΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΧΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΤΑΣΟΣ, ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΙ: ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΝΤΙΝΟΣ