δημος
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 15:18

Πρόσκληση σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση

Καλείστε σε κατεπείγουσα  συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα  (Δημαρχιακό Μέγαρο - Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα  συνεδριάσεων )  την 12η  Δεκεμβρίου  2019,  ημέρα Πέμπτη και ώρα 19 .00.     

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν. 455/2018 σας προσκαλούμε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και έκφραση γνώμης στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που ακολουθεί.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

 1. Συζήτηση επί του προσχεδίου Προϋπολογισμού του Δήμου Σπάρτης, έτους 2020.

 

 1. Συζήτηση επί του προσχεδίου Τεχνικού Προγράμματος Έργων του Δήμου Σπάρτης, έτους  

                                                                       

 Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επομένη, 19 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00΄ , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Καλείστε  σε δημόσια συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Σπαρτιατών που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου (κεντρική πλατεία Σπάρτης) την 11η Δεκεμβρίου  2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

Σύμφωνα με  Έκτακτο  Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 9-12-2019  μέχρι και την Πέμπτη 12-12-2019 προβλέπεται μεταβολή του καιρού από σήμερα τη νύχτα (Δευτέρα 09-12-2019) και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

 Πιο αναλυτικά:

1Α.ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10-12-2019)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες,  την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του
ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

1Β. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (11-12-2019) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (12-12-2019)
α. Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

 Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

 β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
1Γ. Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11-12-2019).

 1. Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11-12-2019), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ο Δήμος Σπάρτης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη των κάτωθι  μέτρων αυτοπροστασίας.

 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
 • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης www.sparti.gov.gr ή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

 

 

Το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο  πλησίον Λαϊκής Αγοράς  Δήμου Σπάρτης Βρασίδου 131  Πέμπτη 12  Δεκεμβρίου 2019  10:00-13:00 και Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 10:00-13:00 .

Ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), οι οποίοι στην αίτησή τους, έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.

Οι ωφελούμενοι του παραπάνω προγράμματος θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο .

 Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι : ποσότητες ειδών παντοπωλείου που έχουν μείνει αδιάθετες  από προηγούμενες διανομές ,είδη οπωρολαχανικών (συγκεκριμένα πατάτες και λάχανο) και τέλος ποσότητες  νωπού κοτόπουλου. 

Κατά την παραλαβή της αντίστοιχης ποσότητας θα πρέπει  να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης του ΑΜΚΑ τους και την ταυτότητα τους ή το διαβατήριό τους.

Εάν για σοβαρούς λόγους δεν μπορεί να παραλάβει ο ωφελούμενος, μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας ή άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο με εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Τα είδη θα διανεμηθούν ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των ωφελουμένων, ενώ για την διευκόλυνσή τους θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη μεταφορά των προϊόντων (Κ α ρ ό τ σ ι     λ α ϊ κ ή ς     και     Τ σ ά ν τ ε ς           π ο λ λ α π λ ώ ν      χ ρ ή σ ε ω ν ) .

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας  και παρακαλούνται να τηρηθούν αυστηρά οι ώρες προσέλευσης .        Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης στο τηλέφωνο: 2731022226 εσωτ.121,122,123,124 .

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 19:51

Σύσταση ομάδας εργασίας τεχνικών έργων

Για την επιλογή, τον σχεδιασμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου μας, καθώς και τον σχεδιασμό της ανάπλασης της πόλης μας, συστήθηκε Ομάδα Εργασίας από τους κκ.: 

 • Ιωάννη Λαζαρίδη (Γενικό Συντονιστή), 
 • Ιωάννη Ράλλη (Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου για όλα τα θέματα τεχνικών υπηρεσιών και έργων), 
 • Χρήστο Περδίκη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό
 • Δημήτριο Μιχαλάκο, Εκπαιδευτικό
 • Γεώργιο Γιαξόγλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό
 • Γεώργιο Πουλοκέφαλο, Πολιτικό Μηχανικό 
 • Παναγιώτη Παναγάκη, Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας


Αναλόγως με το εξεταζόμενο έργο, η Ομάδα θα ζητά την συνδρομή Τεχνικών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Περιφερειακής Ενότητας, της ΕΦΑΛΑΚ, του Δασαρχείου, του Δήμου, της ΔΕΥΑΣ και της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, που έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και τους φορείς τους, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης!!


Η νεοσυσταθείσα ομάδα θα: 

 1. Επιλύει τα προβλήματα των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη,
 2. Θα αξιολογεί τις μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί, λαμβάνοντας υπόψη της τις αποφάσεις του Δ/Σ Σπάρτης, τις υπάρχουσες συμβάσεις, την ισχύουσα Νομοθεσία, τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνεται απαραίτητο, 
 3. Θα αξιολογεί τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί, ή που θα υποβληθούν από Φορείς της πόλης, 
 4. Θα συνδράμει στη σύνταξη του σχετικού τεχνικού δελτίου για κάθε προτεινόμενο έργο,
 5. Θα θέτει χρονικούς προγραμματισμούς ώστε να επισπεύδεται η ωρίμανση και η υλοποίηση των έργων και, 
 6. Γενικότερα θα επιδιώκει την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη κατανομή και αξιοποίηση όλων των πόρων.


Η Ομάδα θα είναι σε συνεχή επαφή με την ομάδα ΕΣΠΑ που συντονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα θέματα αυτά, κ. Μιχάλης ΒακαλόπουλοςΟ Δήμαρχος
Πέτρος Γ. Δούκας

Καλείστε σε δημόσια συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Σπαρτιατών που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου (κεντρική πλατεία Σπάρτης) την 9η  Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00.

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 08:59

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση

Καλείστε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση  που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης  -  αίθουσα συνεδριάσεων) την 9η-12-2019  ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30. 

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 08:54

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση

Καλείστε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση  που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης  -  αίθουσα συνεδριάσεων) την 9η-12-2019  ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00. 

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα  (Δημαρχιακό Μέγαρο - Κεντρική  Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων)  την 9η  Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00.  

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

Σελίδα 1 από 200