Eνημέρωση
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 09:11
Ενημέρωση από το Δήμαρχο Σπάρτης σχετικά με τις δράσεις/έργα στο Δήμο Σπάρτης

 

 

Επειδή ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ!!!!

Σε καμία άλλη πόλη της Ελλάδας δεν γίνονται όσα γίνονται σήμερα στην Σπάρτη!!!

Θα βαρεθείτε να διαβάζετε….

1. Συναντηθήκαμε και το Σάββατο και την Κυριακή στο πρότυπο φάρμα τους στις Κολλίνες με τους Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμένακη (η πολυσχιδής επιχειρηματική βάση τους είναι στη Φουτζέιρα στα Εμιράτα)!

Συζητήσαμε για μια χορηγία τους για την κατασκευή τεράστιων αγαλμάτων από το αρχαίο Σπαρτιατικό ΠΑΝΘΕΟΝ (Λυκούργος, Λεωνίδας, Αγησίλαος, Βρασίδας, Αρχίδαμος, Άγις, Κλεομένης, Αλκμάν, Τυρταίος, Κυνίσκα, Ξάνθιππος και θαύλιππο), άλλοι που αριστερά την Εθνική Οδό Σπάρτη - Λεύκτρο!

Τα πρώτα 5 που θα χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι και για τα υπόλοιπα που θα μας βοηθήσουν να βρούμε άλλους χορηγούς μέσω των δικών τους και των δικών μας γνωριμιών!!

(Φωτ. από την επίσκεψή μας στη γιορτή στις Κολλίνες τη Κυριακή)

 

 

2.Ναι την ερχόμενη εβδομάδα που κάνουμε τις πρώτες ανακοινώσεις σειρών υποψηφίων!

 Μέχρι τώρα ασχολούνται με τα έργα και άλλοι κρύβουν την ανυπαρξία τους τα τελευταία 15 χρόνια με ανακοινώσεις υποψηφίων!

 Κρύβονται πίσω από τους υποψήφιους, ενώ θα πρέπει να μιλάνε για το έργο τους!

3. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ για την ενημέρωση των πολιτών:

—- Σήμερα Πέμπτη στις 1:00 για τις μοναδικές και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες μας με το UNIVERSITY OF NOTTINGHAM & τη Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γάλλου!!

3.1. Εντωμεταξύ προχωράμε μαζί στη ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ στη ΣΠΑΡΤΗ, ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ - από την Εποχή του Χαλκού στη Μυκηναϊκή και Δωρική και Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Σπάρτη και το Μυστρά (με τις μοναδικές & εκπληκτικές δημιουργίες της Αδελφής Αγνής της Μονής Παντανάσσης), μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες Λακώνων και Ελλήνων σχεδιαστών - αλλά και την ανάπτυξη της υφαντουργικής στο Γεράκι και της Σηροτροφίας (εκτροφής μεταξοσκώληκων) στη Τρύπη!!!

——Ήδη στο Νόττινχαμ έχει γίνει εξαιρετική ερευνητική δουλειά στο θέμα αυτό από τη Χρυσάνθη Γάλλου!

Πως σας ακούγεται;;

3.2. Η πρωτοβουλία μας για την ίδρυση International Summer School of Spartan History, Archaeology & Politics / Constitutional Studies από τον Ιούνιο 2024, με το Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ, προχώρησε με υπερκινητήρια δύναμη την Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γάλλου!!

 Ίσως υπάρξει περιθώριο συνεργασίας με το ΙΝΕΒΥΠ το οποίο πρέπει να ενεργοποιηθεί!

4. Θερμές ευχαριστίες στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του για τη γενναιοδωρή ΧΟΡΗΓΙΑ της ΒΙΑΝΕΞ συνολικού ποσού 12.000 +ΦΠΑ, για το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ 2023!!

 Και στην Αγγελική Δαλαμάγκα, Μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού για τη μεγάλη προσπάθειά της να εξαφανιστεί η χορηγία!

 5.  Συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Αντωνόπουλο και τον Γιάννη Βαρζακάκο του ΜΙΛΩΝΑ ΣΠΑΡΤΗΣ!

 Ναι προχωράμε στη διάθεση στέγης για να δημιουργήσουμε Πρότυπο Προπονητικό Κέντρο Άρσης Βαρών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τον Πύρρο Δήμα!

6—- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ 

 6.1. Την άλλη βδομάδα για το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ (ΝΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ), ήδη συζητάμε το Συμφωνητικό υπεκμίσθωσης με υποψήφιο ανάδοχο, και 

 6.2. για το πλήθος των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ!!

 6.3. —- Την άλλη Πέμπτη για το Πρόγραμμα δράσεων του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και λίγο μετά

  • την Πρόνοια, 
  • τα ΚΑΠΗ, 
  • τον Τουρισμό, 
  • την Αγροτική Ανάπτυξη, 
  • τον Αθλητισμό, 
  • την Αναπτυξιακή Σπάρτης - Ευρώτα, κ.α.
  • την Εκπαίδευση, κ.α.

 —- Την περασμένη Τρίτη δόθηκε η συνέντευξη τύπου για τη ΔΕΥΑΣ εφ' όλης της ύλης (βλ. παρακάτω)!!

 —- και τη περασμένη Τετάρτη για το εξαιρετικό θερινό πρόγραμμα ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ 

7. Πάρκο (Άλσος) Γουδέ!

Βλέπε Φώτος!

Περιποιημένο σήμερα όσο ποτέ!!

ΑΛΛΑ…. Η ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!

8. Αυτή τη Δευτέρα 17 Ιουλίου

Διοργανώνουμε στη Σπάρτη μια μοναδική στις χρονικές συναντήσεις οργανώσεων υψηλού κύρους και ειδικού βάρους!!

  • Θα έχουμε τη χαρά και τη τιμή να υποδεχθούμε στη Σπάρτη περίπου 40 Μέλη

1—- της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε. - World Hellenic Inter-Parliamentary Association (PADEE-WHIA)) που διαγράφεται από ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής,

Επίσης και αντιπροσωπείες (delegations)

 2—-Της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ορθόδοξοι βουλευτές εκλεγμένοι σε διάφορα κοινοβούλια του εξωτερικού)

 3—-Της Ένωσης Πρώην Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και Ευρωβουλευτών

 4—-Της ΚΕΔΕ - Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

 5—-Της ΚΕΕΕ - Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

 6—-Του ICC - Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

 7—-Του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 …. για μια μοναδική στα χρονικά συνάντηση γνωριμίας και δικτύωσης!

 Η Σπάρτη ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ

9.Συζητάμε με την ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ τη διοργάνωση σεμιναρίων σχετικά με

  1.  ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  2. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΑ
  3. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ
  4. ΔΕΡΜΟΚΟΣΜΕΤΙΚΑ (κεραλοιφές με βαλσαμόλαδο και αχιλλεία;)
  5. e-MARKETING ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 10. Συναντήθηκα με τον επικεφαλής της VINETUM WINE COMMUNICATIONS κ. Στεργίδη σχετικά!

 Ως Δημοτική Αρχή Σπάρτης, θα συνδράμουμε ενεργητικά και ουσιαστικά ώστε να διοργανωθεί στη ΣΠΑΡΤΗ, ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ATENA - ATENA INTERNATIONAL OLIVE-OIL COMPETITION τέλος Απριλίου 2024 (26-30/04/24)!

 Είμαστε ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

11. Επισκέφθηκε τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου και Χρήστο Κανακάκο και την Πρόεδρο του Δικτύου Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα κα. Μπέσυ Πολυζογοπούλου. 

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 100 συνολικά αγόρια από ολόκληρο το νομό Λακωνίας!

 Ο επικεφαλής της κατασκηνωτικής περιόδου Αρχιμανδρίτης π. Ο Ραφαήλ Τσάλτας και οι συνεργάτες του έχουν κάνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!

Όπως δήλωσα: « πολύ χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσα νιάτα γεμάτα όρεξη και ενέργεια! Συγχαρητήρια στην Ιερά μας Μητρόπολη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Ευστάθιο και την Πατέρα Ραφαήλ για τη γεμάτη στοργή και την αγάπη τους δουλειά! Και όπως είπα στα παιδιά, όλες οι ασκήσεις που κάνουν και τα σπορ, τους δυναμώνουν! Και οι δυνατοί μπορούν να υπερασπιστούν όχι μόνο τη δική τους ελευθερία και το σωστό, αλλά και την ελευθερία και το δίκαιο των άλλων! Αυτά πρέσβευε και ο μέγας νομοθέτης της Σπάρτης, ο Λυκούργος!!! »

12. Ενόψει του επερχόμενου κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα, ο Δήμος Σπάρτης ενημερώνει για κλιματιζόμενους χώρους του Δήμου που τίθενται στη διάθεση των πολιτών, από αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023:

  • Κεντρικό Δημαρχείο (κεντρική πλατεία Σπάρτης) και ώρες 8:00' – 20:00'

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr .

13. ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ Ίδρυμα:

 —-Παρουσιάσαμε σε συνέντευξη τύπου  το πιο πλούσιο των τελευταίων ετών  - πέρα ​​από τις συνεχείς εργασίες εξωραϊσμού του άλσους. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής δουλειάς όλων των συνεργατών μας και των Μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου!

 Η βραδιά στο Σαϊνοπούλειο με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν ονειρική!

***** και χθες ΣΤΟ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ Η ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ!!!!!!!

Θα φιλοξενήσουμε και τον φίλο μου συνθέτη Μιχάλη Χατζηγιάννη - και μέχρι χθες Υπουργό Πολιτισμού της Κύπρου! 

Ο ίδιος θέλει να είναι κοντά μας!!!

14.ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ Ίδρυμα

—-Έχουμε ήδη απευθύνει πρόσκληση στους μουσικούς και θεατρικούς και χορευτικούς ομίλους της Σπάρτης και της Λακωνίας και άλλους 'δημιουργούς', να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές και του Νερομύλου - δίπλα από το αμφιθέατρο!

15.ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ Ίδρυμα

Εντωμεταξύ θερμές ευχαριστίες σε όλα τα Μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου• Μεταξία Παπαποστόλου, Απόστολο Αποστολόπουλο, Στέφανο Βρεττάκο, και Βαρβάρα Βερδέκη - Αλοιμόνου για την άριστη συνεργασία μας, και την Αγγελική Αποστολοπούλου και Μαρία Κανακαράκη για τη συνεχή και άοκνη και δημιουργική δουλειά τους, και στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για την άριστη συνεργασία μας!

 Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα!

16. Είχα τη χαρά και τη τιμή και στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για περισσότερη ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ για τη Σπάρτη, να φιλοξενήσω 03-05 Ιουλίου, 

Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΤΖΟΡΤΖ ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ 

Ο ΚΟΜΗΣ (ΚΟΜΗΣ) ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

 Όπως φαίνεται και από το επίθετό του, είναι ξάδελφος της Βασιλιάς Καρόλου, Μέλος της Βασιλικής Οικογένειας (και ως Μέλος της Βασιλικής Οικογένειας δεν μπορεί να είναι και Μέλος της Βουλής των Λόρδων - που δημιουργήθηκε για να ελεγχθεί η Βασιλική Οικογένεια και τα δημοσιονομικά), Πρύτανης του BOLTON UNIVERSITY, και διάδοχος / κληρονόμος του τίτλου του πατέρα του = Δούκα του Κεντ!!

Την Τρίτη 04 Ιουλίου του παραθέσαμε δείπνο, χαλαρά, στη ταβένα Μπουρλώκα στην Πλατεία Μυστρά με το ICC WOMEN SPARTA, και άλλους φίλους, ενώ η προηγούμενη μέρα ξεκίνησε τις εκδηλώσεις στην Κοκκινόραχη, τους λαϊκούς χορούς στο ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ και το πανηγυράκι στο Παρόρι (βλ.) !

17.ΔΕΥΑΣ

1—Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ για τη δουλειά του!

 2—-Να ευχαριστήσω τον νέο Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ, Χρήστο Κανακάκο (σιδηροκέφαλος), καθώς και τον προηγούμενο Προέδρο, Θέμη Πατσιλίβα (επί των ημερών του οποίου άρχισαν οι δράσεις ανάταξης της ΔΕΥΑΣ).

 3—-Τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Ηλία Τρακάκη που με την όρεξη, την εργατικότητά του, τις γνώσεις και την εμπειρία του, έχει συμβάλλει σε αυτή την αξιοθαύμαστη πρόοδο της ΔΕΥΑΣ!

 4—-Και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΣ οι συμμετέχοντες στο στρατηγικό σχεδιασμό και καθημερινά, Κυριακές και εορτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!

 Κάποιοι (και Πρόεδροι Κοινοτήτων), μου ζήτησαν επίμονα, να περικόψω τις αμοιβές τους!

Τους απαντήσατε ότι η δουλειά μου είναι να «ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΕΡΓΑ», να βελτιώσω την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και τα εισοδήματα των εργαζομένων — και όχι να τα μειώνω!!

Παρά τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων διοικήσεων, παραλάβαμε τη ΔΕΥΑΣ σε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική, ταμειακή και λειτουργική κατάσταση.

Σήμερα βρίσκεται σε μια καλύτερη και πιο σταθερή κατάσταση!

Ας δούμε λοιπόν τα 

 Ι. ΕΡΓΑ ΠΕΡΑΙΩΜΕΝΑ

  1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, προϋπολογισμός 5.000,00 € (άνευ ΦΠΑ).
  2. «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ», προϋπολογισμού 157.105,78 € (άνευ ΦΠΑ
  1. «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Κ. ΤΡΑΠΕΖΟΝΤΗΣ», προϋπολογισμού 11.200,00 € (άνευ ΦΠΑ)
  2. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ, ΣΤΗΝ Κ. ΒΑΡΒΙΤΣΑΣ», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 25.000,00 €.

 ΙΙ. ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ (€14 εκατομ.)

  1. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΡΥΠΗΣ», προϋπολογισμός 937.403,47 € που έχει στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση των πηγών της Τρύπης ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της υδροδότησης της πόλης από αντλιοστάσια μειώνοντας την τιμή της ενέργειας. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.
  2. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΥΣΤΡΑ», προϋπολογισμός 575.000,00 € με στόχο την επαρκή υδροδότηση του οικισμού που παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη λόγω του ιστορικού χαρακτήρα του. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Το έργο έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει παραληφθεί.
  3. «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 1.268.078,43 €, (χωρίς). Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της κάλυψης των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων αλλά ευελπιστούμε, παρά τις δυσκολίες, ότι θα ολοκληρωθεί και θα θωρακίσει σε σημαντικό βαθμό την πόλη της Σπάρτης.
  4. «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΑ2, ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΑ2.
  5. «Ολοκλήρωση του συστήματος τηλεμετρίας ψηφιακών υδρομετρητών της ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 4.947.070 € χωρίς ΦΠΑ. Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός.
  6. «Προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών για τη μείωση του μη τιμολογούμενου νερού στη Δημοτική Ενότητα Σπαρτιατών», προϋπολογισμού 5.427.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.. Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση αλλά για ποσό 2.500.000,00 € και 7000 υδρόμετρα. Η μελέτη επικαιροποιείται μετά την ένταξη με άλλο ποσό και άλλα υδρόμετρα.

7.«ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΡΒΕΛΟ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΝ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 220.000,00 €. Γίνεται επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης.

ΙΙΙ. ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ (€29 εκατ.)

  1. Το με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ» προϋπολογισμού 6.204.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ) το έργο έχει ήδη ενταχθεί και η υπηρεσία είναι στην προετοιμασία της δημοπρασίας του.
  2. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 3.691.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ)
  3. «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ», προϋπολογισμού 790.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.
  4. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΜΥΚΛΩΝ (ΒΑΦΕΙΟ, ΡΙΖΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΑΤΣΑΡΟΥ) & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΟΧΑΣ», προϋπολογισμού 1.150.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.
  5. «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΝΑΣ, ΣΠΑΡΤΙΑΣ & ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ & ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΟΥΜΟΥΣΤΑΣ», προϋπολογισμού 660.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.
  6. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΛΑΔΑ», προϋπολογισμού 3.200.000 € χωρίς ΦΠΑ.
  7. «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΤΩ ΒΡΥΣΗ», προϋπολογισμού 220.000,00 -
  8. «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 155.000,00 €.
  9. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΑΡΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ε.Ε.Λ. ΚΑΡΥΩΝ», προϋπολογισμού 1.550.000,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ),
  10. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΥΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ», προϋπολογισμού 8.000.000,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)
  11. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΤΎΩΝ ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΎΣ ΚΟΚΚΙΝΌΡΑΧΗ, ΑΦΥΣΣΟΎ, ΚΛΑΔΆΣ, ΣΥΚΑΡΆΚΙ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΆ ΜΙΚΤΥΪΛΥ0ΥΣΟΥΣ, 09 ς Φ.Π.Α.)
  12. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, Τ.Κ. ΚΑΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ε.Ε.Λ. ΚΑΣΤΟΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.750.000,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)

 Όλα αυτά θα «ρίξουν χρήμα» στο Δήμο μας, σε μια δύσκολη εποχή!!

IV. Να προσθέσουμε

  1. Την άμεση προσπάθεια δημιουργίας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
  2. Τις Μειώσεις τιμολογίων σε ευπαθείς ομάδες (ΑΜΕΑ, άποροι, πολύτεκνοι, εκκλησίες, σχολεία)!
  3. Την Πολύ ταχύτερη αποκατάσταση βλαβών και τον πολύ πιο έγκαιρο εντοπισμό απωλειών νερού και αποκατάσταση του προβλήματος!
  4. Την Ουσιαστική βελτίωση των εισπράξεων και των οφειλομένων!
  5. Την Γενική Περιστολή των δαπανών όπου αυτό ήταν εφικτό!
  6. Την Μείωση κατά 50% του κόστους σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού!

ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ

18.Από τη Τρίτη 11 Ιουλίου έως Σάββατο 15 Ιουλίου και από 20:00 μ.μ. έως 23:00 μ.μ. η έκθεση έκθεση των μελών της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

Έχει τίτλο «ΣΚΙΕΣ» και μέσα από τις 60 φωτογραφίες τους, τα μέλη αναδεικνύουν και αξιοποιούν τις σκιές με δημιουργικό τρόπο.

Συνδιοργάνωση:

Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης

Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης

 19.«Το BOLTON UNIVERSITY του οποίου Πρόεδρος είναι His Lordship George Windsor, Earl of Saint Andrews, έχει πολύ ισχυρή Σχολή Υφασμάτων και μόδας για πιθανή συνεργασία (ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ) με το ICC HELLAS DESIGN & FASHION CLUSTER!!!!

 Υπενθυμίζω ότι δημιουργήσαμε τομέα μόδας και σχεδίου με γενικές συντονίστριες την 'δική μας' Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων, Ευθυμία Περδικογιάννη, την Άρτεμη Λιόντα και την Εύη Μηγιάκη!

 Πρώτη εκδήλωση το Φθινόπωρο στο Kinsterna (Κιστέρνα), στη Μονεμβάσια!! (βλ. αφίσσα)

 20.Πρόσφατη συνέντευξη στη Φωτεινή Μακεδονοπούλου BEST TV!

Αξίζει να την δείτε!!!

 https://youtu.be/Ej_GsQEdKvw

 https://youtu.be/Ej_GsQEdKvw

21. Το νέο επιτελείο του ICC WOMEN SPARTA & LACONIA με φοβερές γυναίκες - δημιουργούς που θα δώσουν νέα πνοή στην προσπάθειά μας για την Ανάδειξη γυναικείας δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας!

  1. Βερόνικα Λέκκα - Δικηγόρος Γενική Συντονίστρια της Ομάδας
  2.   Ευθυμία Περδικογίαννη - Επιχειρηματίας - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μολάων
  3.   Χρυσάνθη Γάλλου - Καθηγήτρια Ιστορίας & Αρχαιολογίας - University of Nottingham
  4.   Ευγενία - Τζένυ Σιάχου - Εκπαιδευτικός - Επιχειρηματίας Μολάων
  5.   Γεωργία Λυροφώνη - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Μάνης
  6.  Αθανασία Αντωνίου - Αραχωβίτη - Γραφείο Μελετών
  7.  Ελένη Δαράκη - Εκπαιδευτικός - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπάρτη
  8. Μπέσυ Πολυζωγοπούλου - Πρόεδρος Αναπτυξιακής Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα
  9.  Ελένη Τσουλόγιαννη - Αντιπρόεδρος Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος - Δήμου Σπάρτης - Επιχειρηματίας
  10. Αγγελική Δαλαμάγκα - Δημοσιογράφος
  11. Κατερίνα Σανιδά - Διευθύντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δήμου Σπάρτης
  12.   Αναστασία Σιούτου - Προϊσταμένη Υποστήριξη Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Σπάρτης
  13. Αγγελική Μπεκίρα - Τεχνολογικές Επιχειρήσεις
  14. Αναστασία Τζανετάκου - Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

 

22. Στόχοι του ICC WOMEN SPARTA & LACONIA 

1• Ανάδειξη γυναικείας δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας

 2• Προβολή των δράσεων αξιόλογων Λάκαινων και Σπαρτιατισσών στο παγκόσμιο δίκτυο (πάνω από 100 Χώρες - βλ. παρακάτω) του ICC - THE INTERNATIONAL CAMBER OF COMMERCE - WORLD BUSINESS ORGANIZATION!!

 3• Πρόσκληση σπουδαίων γυναικείων προσωπικοτήτων στη Σπάρτη και τη Λακωνία!

 4• Βράβευση γυναικών της Λακωνίας που ασχολούνται με επιχειρήσεις, την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, τις επιστήμες και την έρευνα, τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την τοπική αυτοδιοίκηση, κ.α.

 5• Στενή συνεργασία με τα κεντρικά του ICC στην Αθήνα και την Άννα Καμαρίδη και τις γυναίκες του ICC WOMEN HELLAS κάτω από τις ομπρέλα που λειτουργούν!

 * Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης και οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Ζαχαράκη και Δήμητρα Παπανικολάου στη διάθεσή τους! 

 

23.Έκανα άλλη μια γρήγορη επίσκεψη στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥ Γ. ΔΟΥΚΑ - πλατεία που πήρε το όνομα του παππού μου, γιατί αυτός δώρισε όλο τον χώρο της Πλατείας στη Δήμο Σπάρτης!!

 Ξαναμίλησα με τα παιδιά και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στην Κεντρική Πλατεία Έκθεση - Διαγωνισμός Μοτοποδηλάτων!!

 Περιμένω την οργανωτική τους επιτροπή!!

 

24.ΔΩΡΕΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΟΥΚΑ

 Έφθασε για φύλαξη στη Σπάρτη η συλλογή σπανίων και ανεκτίμητης αξίας Βυζαντινών Αντικειμένων του Δημητρίου Δούκα (Εξαδέλφου μου) που θα εκτεθούν σε χώρο στο Παλάτι του Μυστρά!

 Πρέπει ως Δήμος να τιμήσουμε τον κ. Δημήτρη Δούκα τον οποίο ευχαριστούμε για την υπερπολύτιμη δωρεά της ιδιωτικής συλλογής του, εκατοντάδων σπανίων Βυζαντινών Αντικειμένων, και το σύζυγο της Νίκης που χωρίς τη συνδρομή της, δεν πήγε αυτή η δωρεά με προορισμό τη Σπάρτη και τη Μυστρά!

 Ο Δημήτρης θα ήθελε να διαθέσει και

(2) την ιδιωτική του συλλογή χιλιάδων αρχαίων αντικειμένων και 

(3) χιλιάδων αρχαίων και βυζαντινών νομισμάτων ανεκτίμητης αξίας,…

 ——…. αλλά η διαδικασία αποδοχής των δωρεών στην Ελλάδα αποδεικνύεται απίθανα γραφειοκρατική και πολυετής!!

Θα επανέλθω! 

 

25. Ευχαριστούμε επίσης και τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Χαβρέ, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της δωρεάς της Συλλογής αρχαίων και Βυζαντινών αντικειμένων του Ευσταθίου Λαγάκου (Πρέσβη επί τιμής και Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας - τόπος καταγωγής του Ξηροκάμπι)

26.Και τον Παναγιώτη ΒΟΥΘΟΥΝΗ, για όσα κάνει για τη ΣΚΟΥΡΑ! Εξωραϊσμοί, βρύσες, έκθεση παμπαλαίων αγριτικών μηχανημάτων, πάρκινγκ, κ.α.

Η φωτό από τη λαϊκή γιορτή στη Σκούρα - λίγες μέρες από την επέτειο της καταστροφικής μας Μάχης στα Λεύκτρα, όπου φονεύτηκε ο βασιλιάς μας Κλεόμβροτος και ο ανθός της Σπάρτης!!!

27. Παλαιολόγου: Όπως βλέπετε, παρά τις μουρμούρες από όσους θα ήθελαν την Παλαιολόγου ένα τεράστιο πάρκινγκ, συνεχίζονται με εντατικούς οι εργασίες…

- με την απαιτούμενη πίεση προς όλες τις πλευρές!

 Δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς!

 Πάντα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας τα δημόσια και δημοτικά έργα αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις. δημοτικής αρχής. να επιλύσουν τα προβλήματα που κάθε τόσο ανακύπτουν, μέσα σε λίγες μέρες!

  • Ούτε ήταν και είναι δυνατόν να γίνουν έργα μακράς πνοής στο κέντρο της Πόλης και να μην ξεβολευτεί κανείς!

 ——-Βλέπε πόσες δυσκολίες και ανήφορες και καθυστερήσεις έχει να αντιμετωπίσει το εξαιρετικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Νοσοκομείο της Σπάρτης και το Αρχαιολογικό Μουσείο!

 ——Το πιο εύκολο ήταν να μην γίνει τίποτα!

Εμείς τολμάμε και θα κλείσουμε τη μεγαλύτερη σειρά παρεμβάσεων της τελευταίας 30-ετίας!!!

 

 

28.Αρχίζουμε ΑΜΕΣΑ (τις επόμενες μέρες) και μια σειρά έργων στο Δήμο (κόμβοι, OPEN MALL, παρεμβάσεις στο Πάρκο (Άλσος) Γουδέ και πολλά άλλα) - ηλεκτροφωτισμός, που δεν είχαν ξαναγίνει τα τελευταία έργα 30-ετία!

Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες!

 29.  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Όπως γνωρίζετε, η παλιά μου ενασχόληση αφορούσε τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις για την ανάπτυξή τους!

 Η εμπειρία μου είναι στη διάθεση όλων των προϊόντων του Δήμου μας και της Λακωνίας που επιζητούσαν συνεργασίες με ισχυρούς Ομίλους! (Αυτονόητα Δωρεάν!!!) 

 30. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Επαγγελματικές χώρες για τα παιδιά μας… 

Μετά από συνάντηση εργασίας που είχα με τον επικεφαλής (CEO) της GULF AVIATION ACADEMY (έδρα Άλιμος Αττικής), η εταιρεία που προσφέρει ειδικά σε νέους και νέες περιοχές του Δήμου Σπάρτης:

  1. Άμεση πρόσληψη και εκπαίδευση 25 Αεροσυνοδών για αεροπορικές εταιρείες στο  Ντουμπάι (3000€/μήνα), με δύο βδομάδες βασική εκπαίδευση στη Γλυφάδα!
  2. Μία (1) Υποτροφία για εκπαίδευση για να γίνει ένας νέος ή νέος πιλότος αεροσκάφους (υποτροφία αξίας €70 χιλιάδων! —οι αρχικοί μισθοί μετά, κυμαίνονται στα €6 χιλ./μήνα), 
  3. Δύο (2) Υποτροφίες για εκπαίδευση για να γίνουν μηχανικοί αεροσκαφών (μισθοί περίπου €4 χιλ.), 
  4. Πέντε (5) Υποτροφίες για άτομα που ενδιαφέρονται για καριέρα ως πλήρωμα καμπίνας - με άμεση πρόσληψη σε εταιρείες του Αραβικού κόλπου, και άλλες!!

 Περιμένουν από εμάς να τους υποδείξουμε ορεξάτους νέους κ νέες!!!

 Παρακαλούμε τα βιογραφικά στο Γραφείο Δημάρχου Σπάρτης, @ 2731027216, υπόψη κκ. Κατερίνας Σανιδά και  Γεωργίας Φλώρου.

31. Η Σπάρτη έχει ήδη εξελιχθεί σε INTERNATIONAL CENTER FOR DISTANCE RUNNING & ENDURANCE SPORTS (σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε με το Υπουργείο Αθλητισμού στις 17/11/21)!

 Οι παρακάτω αγώνες φυσικά και θα συμβάλλουν στα 'ζωντάνια' του Δήμου και την αύξηση των επισκεπτών! 

  1. Σπάρτη - Ολυμπία HEYDAY RUN Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου. 
  2. Spartan Trifecta World Championship 2020 (μεικτός αγώνας ανώμαλου δρόμου, αντοχής, δύναμης, κλπ.) 02-05 Νοεμβρίου 2023
  3. Σπάρταθλο Σάββατο 30/9-Κυριακή 1/10/2023
  4. Σπαρτακιάδα 23/10/07
  5. Σπάρτη 24ωρο Ultra 
  6. Sparta Nite Run
  7. Σπάρτη - Κορυφή Ταϋγέτου 
  8. Σπάρτη - Θερμοπύλες
  9. Σπάρτη - Γύθειο - Κρανάη Δρόμος Ωραίας Ελένης
  10. Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα
  11. Μονοδένδρι -118
  12. Ορεινός Καστορείου
  13. Παλαιολόγος
  14. Βυζαντινών Κάστρων Μυστράς - Γεράκι - Μονεμβάσια 
  15. Αθανάτων Τρίπολη - Σπάρτη - Καλαμάτα
  16. Βασιλιάς Λεωνίδας Τρίπολη - Σπάρτη
  17. ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ TRIFECTA 
  18. Ο 1ος Μαραθώνιος Σπάρτης FIRST INTERNATIONAL SPARTA MARATHON…

 ….. προχωράμε στον στόχο μας όχι απλά να καταστήσουμε τη Σπάρτη Παγκόσμιο Κέντρο Αγώνων Υπεραποστάσεων & Υπεραντοχής, αλλά να δυναμώσουμε την υπεροχή της!

 

32. ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!

1. 15/07 CAMERATA JUNIOR, ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ IN RESIDENCE ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χαλιάσα!

Η ορχήστρα θα παρουσιάσει δύο αριστουργήματα του μεγάλου Αυστριακού συνθέτη Βολφγκανγκ Αμαντέους Μοτσαρτ. 

2. 31 Ιουλίου 2023 "ΒΑΤΡΑΧΙΑ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, με την Έφη Μπίρμπα και την Άρη Σερβετάλη στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο αμέσως μετά την Επίδαυρο!

3. Στις 09 Αυγούστου 2023 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ, στο χώρο του Νερομύλου στο ΣΕΙ.

 

33. Επίσης σημειώστε:

 1) 13-14-15 Ιουλίου το μεγαλύτερο φεστιβάλ αστρονομίας που έχει γίνει στην Ελλάδα! 

Που; Κοντά στο καταφύγιο του Πάρνωνα!

 2) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά «Η Κελεφίνα».

 ΔΕΥΤΕΡΑ - 17 Ιουλίου 2023

(περίβολος ενοριακού ναού Αγίου Δημητρίου)

20.30 Προβολή ντοκιμαντέρ – Παυλοπέτρι, η πόλη κάτω από τα κύματα

 ΤΕΤΑΡΤΗ - 19 Ιουλίου 2023

(περίβολος ενοριακού ναού Αγίου Δημητρίου)

Εκδήλωση τιμής στον Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο 

«Ένα ταξίδι στη ζωή και στην ποιητική τέχνη του ποιητή της Ρωμιοσύνης»

 20.00΄ Έναρξη εκδήλωσης -Χαιρετισμοί

20.15΄ «Τα μαθητικά χρόνια του Γιάννη Ρίτσου»

Ομιλητές : Μπέτα-Δρογκάρη Ευαγγελία, Φιλόλογος  

          Δρογκάρης Κώστας , Ιατρός - Ερευνητής

Την εκδήλωση, θα πλαισιώσουν μουσικά με μελοποιημένους στίχους οι μουσικοί: Γιώργος Παυλάκος, Σπύρος Κουτσοβασίλης & Ειρήνη Χριστοφιλάκη

Διαβάζει κείμενα και απαγγέλλει ποιήματα το μέλος της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας (Ε.Θ.Ο.Λ.), Σωτήρης Μπάλλας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 21 Ιουλίου 2023

 19.00΄Αγώνα δρόμου 5χλμ, αφιερωμένος στον δικό μας Σπαρταθλητή, Γιώργο Κουλόγιαννη & Παιδικοί Αγώνες δρόμου

(Εκκίνηση – Τερματισμός: Ηρώο των πεσόντων του χωριού)

 ΚΥΡΙΑΚΗ – 23 Ιουλίου 2023

(κεντρική πλατεία)

21.00 Καλοκαιρινό αντάμωμα, με μουσική – χορό, πλούσιους μεζέδες και άφθονο κρασί.

Θα μας κρατήσουν συντροφιά οι μουσικοί: Βαρναβέλιας Νίκος – Αρμόνιο, Μαρτόπουλος Γιάννης - Ντραμς, Κολοβός Πάνος – Μπουζούκι, Αλεξοπούλου Μαρία-Τραγούδι 

 3) 05-06 Αυγούστου το  Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτοποιών Ελλάδας από την Συντεχνία Αρτοποιών Λακωνίας και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας

 

34.Με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη, και τη Νικήτα Μάζη από τη Ζαραφώνα - Γεν Διευθυντή -Επιθεωρητή 

Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής 

Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου!

Θα κοιτάξουμε μαζί με θέματα δενδοφυτεύσεων και αναδασώσεων!

35. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΛΤΙΚΗΣ COIBRA

Η χάρις μας φθάνει και μέχρι την COIBRA της Πορτογαλίας όπου διεξάγεται μεγάλο CELTIC CONFERENCE με κεντρικό θέμα τη ΣΠΑΡΤΗ!!!

(βλ. το Πρόγραμμα φωτό)

 Είναι το μεγαλύτερο τέτοιο συνέδριο — μετά το δικό μας 1ο Διεθνές Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών, που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης, το Κέντρο Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Νόττινγχαμ και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, και που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου, και το οποίο ήταν το μεγαλύτερο συνέδριο Σπαρτιατολόγων που έχει οργανωθεί ποτέ!!

36.Επίσης σχεδιάζονται:

▪ Ο Δήμος Σπάρτης με την Αιγυπτιακή Πρεσβεία και το UNIVERSITY OF NOTTINGHAM Συμπόσιο με θέμα: Σπάρτη, Αίγυπτος και Καβάφης (κατά τον Ηρόδοτο 6.53.2, οι Σπαρτιάτες βασιλείς είχαν Αιγυπτιακή καταγωγή μέσω Ιού και Περσέα» ἰέγιες]

▪ Ο Δήμος Σπάρτης με την Ισραηλινή Πρεσβεία, το Bar-Ilan University Tel Aviv, και το UNIVERSITY OF NOTTINGHAM Συμπόσιο με θέμα: Σπάρτη και Ισραήλ (κατά τους Μακκαβαίους Α' και Β', οι Σπαρτιάτες και οι Ισραηλίτες ήταν 'αδέλφια')

 

37.ΚΕΕΜ

Ευελπιστούμε ότι παρά τις καθυστερήσεις λόγω των πρώτων και δευτέρων εθνικών εκλογών, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, θα επαναλειτουργήσει το ΚΕΕΜ και ως κέντρο 600-1000 νεοσυλλέκτων! 

— Μαζί με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς στα θέματα εφοδιασμού και μεταφορών, ο 'πληθυσμός' του ΚΕΕΜ θα μπορούσε να φτάσει τα 120 άτομα = μεγάλη τονωτική ένεση για την περιοχή του Δήμου μας!

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ

 

38.Εύγε στην ομάδα ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, για την όλη παρουσία της στο Σύδνεϋ στην τελική φάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ρομποτικής First Lego League, στο πανεπιστήμιο Macquarie University!

 Ευχαριστούμε τους ομογενείς μας εκεί για την πολύ θερμή υποδοχή και φιλοξενία (Πανλακωνική Ένωση Αυστραλίας - βλέπε φώτος)!!

 

39. Και εύγε στους Αθλητές μας που μόλις επέστρεψαν από τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στην Κορέα

Προσεχώς περισσότερα…. 

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ!

ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ!

ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ!!!

ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ!

 

 

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες, να προσαρμόσει τον ιστότοπό του στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις του. Πατώντας «Ενημερώθηκα» δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγχώριο δίκαιο και την Πολιτική μας για τα Cookies. Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των cookies και να μας πείτε αν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν στη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Συγκατάθεσης για τα Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies και παρόμοιων τεχνολογιών ανατρέξτε στην Πολιτική για τα Cookies.