Δήμος Σπάρτης - Super User
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 14:59

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση

 

Καλείστε σε έκτακτη και κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση , σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 όπως  τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 184 του νόμου 4635/2019 (ΦΕΚ 167/Α/2019) την 27-10-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 17:00 και λήξης 18:30 .

 

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ, και ισχύει από αργά το βράδυ της Τρίτης 27-10—2020 μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τα δυτικά-νοτιοδυτικά. Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10-20) το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.
  2. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10-20 Εθνική Εορτή) η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29-10-20) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Ο Δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη των κάτωθι  μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

 

 

Απολογισμός 2017 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Ισολογισμός 2017 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Απολογισμός 2018 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Ισολογισμός 2018 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Δ. Σπυρόπουλου

Απολογισμός 2017 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Ισολογισμός 2017 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Απολογισμός 2018 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Ισολογισμός 2018 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Α. Βαρναβέλια ΤΚ Αλευρούς

Απολογισμός 2017 κληροδοτήματος Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Ισολογισμός 2017 κληροδοτήματος  Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Απολογισμός 2018 κληροδοτήματος  Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Ισολογισμός 2018 κληροδοτήματος Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Η. Κατσίχτη ΤΚ Αναβρυτής

Απολογισμός 2018 κληροδοτήματος Ε. Φιλιππόπουλου  ΤΚ Τρύπης

Ισολογισμός 2018 κληροδοτήματος Ε. Φιλιππόπουλου  ΤΚ Τρύπης

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Ε. Φιλιππόπουλου  ΤΚ Τρύπης

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Ε. Φιλιππόπουλου  ΤΚ Τρύπης

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος Γ. Κωστάκη Τ.Κ. Βουτιάνων

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος Γ. Κωστάκη Τ.Κ. Βουτιάνων

Απολογισμός 2019 κληροδοτήματος  Γ. Παπαδάκου Κοινότητας Ξηροκαμπίου

Ισολογισμός 2019 κληροδοτήματος  Γ. Παπαδάκου Κοινότητας Ξηροκαμπίου

  

 

Καλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων κατά μήκος του Αγροτικού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Τρύπης και Αγίας Ειρήνης να προβούν άμεσα (εντός 5 ημερών) σε κλάδεμα των προεξέχοντων στον αγροτικό δρόμο κλαδιών δένδρων ή θάμνων διότι δυσχεραίνεται η κίνηση των οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικών, μηχανημάτων έργου, κλπ) και επιπρόσθετα παρεμποδίζεται η ευχερής υλοποίηση του έργου ύδρευσης της Σπάρτης που υλοποιεί η ΔΕΥΑΣ στην περιοχή.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

 

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης προκηρύσσει δημοπρασία για την εκμίσθωση του ισογείου καταστήματος που βρίσκεται στη ΤΚ Θεολόγου.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο παλαιό Δημαρχείο στις 6 Νοεμβρίου 2020 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ. έως 11 π.μ.   

 

Περίληψη διακήρυξης

Διακήρυξη

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 15:11

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση

 

Καλείστε σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που θα πραγματοποιηθεί την 27-10-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 12:00 και λήξη 13:30 .

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης και η Σπαρτιατική Κοινωνία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη βίαιη και βάναυση συμπεριφορά ομάδων Ρομά, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας και η Ελληνική κοινωνία να τους συνδράμουν πολύπλευρα.

Σήμερα, ομάδα Ρομά έστησε ενέδρα και κυριολεκτικά απήγαγε και κακοποίησε έναν Αντιδήμαρχο, όπως και τον δεύτερο Αντιδήμαρχο που έσπευσε να τον βοηθήσει, με πρόσχημα ότι δεν τους δόθηκε επαγγελματική άδεια για τη λαϊκή αγορά. Τέτοιες νέες άδειες όμως θα μπορεί να δοθούν μόνο μετά τη πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης), και ύστερα από επίσημη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, και όχι με απλή Απόφαση οργάνων του Δήμου.

Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιγαρίδη και την ομάδα των αστυνομικών για την άμεση επέμβασή τους και τη σύλληψη των πρώτων υπαιτίων.

Πέρα από τις δικές μας συνεχείς προσπάθειες, ζητάμε από τις κρατικές αρχές να βάλλουν αποφασιστικά τέλος σε όλες τις βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, για να μπορέσουν να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες.

 

Από το Δήμο Σπάρτης

 

Ο Δήμος Σπάρτης προκηρύσσει τη με Συνοπτικό  Διαγωνισμό επιλογή αναδόχου (άρθ. 117 του Ν.4412/16)  με σφραγισμένες προσφορές και σύστημα προσφοράς το ενιαίο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό επί των τιμών του τιμολογίου και του προϋπολογισμού, εκφραζόμενα σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (%) , της αριθμ. 2020/003 εγκεκριμένης τεχνικής μελέτης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ 2020 », συνολικού προϋπολογισμού 74.400,00 €.

Ο Συνοπτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 29 του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2020 ημέρα Πέμπτη, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Σπάρτης (Διοικητήριο ΠΕ Λακωνίας, 2ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου, ΤΚ 23 100), ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού. Ώρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 9:30 π.μ. και ώρα λήξης αποδοχής προσφορών η 10:00 π.μ.

 

Περίληψη διακήρυξης

Διακήρυξη

Προϋπολογισμός

Τεχνική έκθεση

Φάκελος Ασφάλειας και Υγείας

Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας

Έντυπο Προσφοράς

ΤΕΥΔ

 

Καλείστε σε δημόσια συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Σπαρτιατών που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου (κεντρική πλατεία Σπάρτης) την 26η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 18:30.

Κατεβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης  

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ                                                          

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                                                   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στο χώρο του ΚΑΠΗ Δήμου Σπάρτης  Γκορτσολόγου  119  τη Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2020   και τη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 από τις 09:00-13:00 .

Ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), οι οποίοι στην αίτησή τους, έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.

Οι ωφελούμενοι του παραπάνω προγράμματος θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο .

Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι : είδη παντοπωλείου .

Κατά την παραλαβή της αντίστοιχης ποσότητας θα πρέπει  να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης του ΑΜΚΑ τους και την ταυτότητα τους ή το διαβατήριό τους.

Τονίζεται ότι οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του Νέου Κορονοϊού COVID-19, που έχουν τεθεί από την Κείμενη Νομοθεσία.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας  και η τήρηση αποστάσεων , στα πλαίσια προστασίας για τον covid-19.

Εάν για σοβαρούς λόγους δεν μπορεί να παραλάβει ο ωφελούμενος, μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας ή άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο με εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Τα είδη θα διανεμηθούν ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των ωφελουμένων, ενώ για την διευκόλυνσή τους θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη μεταφορά των προϊόντων (Κ α ρ ό τ σ ι  λ α ϊ κ ή ς  και  Τ σ ά ν τ ε ς π ο λ λ α π λ ώ ν   χ ρ ή σ ε ω ν ) .

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας  και παρακαλούνται να τηρηθούν αυστηρά οι ώρες προσέλευσης . Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης στο τηλέφωνο: 2731022226 εσωτ.121,122,123,124 .

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ - ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Σελίδα 1 από 248

Tελευταία Νέα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από αργά το βράδυ της Τρίτης 27-10-2020 μέχρι την Τετάρτη 28-10-2020
Ισολογισμοί- απολογισμοί κληροδοτημάτων
Ανακοίνωση για τους Ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων κατά μήκος του Αγροτικού δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Τρύπης και Αγίας Ειρήνης
Έκτακτη μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης λόγω της εθνικής αργίας της 28ης Οκτωβρίου
Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση ομάδας ΡΟΜΑ, κατά Αντιδημάρχων Δήμου Σπάρτης !!
Ανακοίνωση προς τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ
Ανακοίνωση για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Οδηγών απορριμματοφόρου και Εργατών καθαριότητας
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα της Δευτέρας 12-10-2020 μέχρι και την Τρίτη 13-10-2020
Φωταγώγηση Δημαρχείου
Χορήγηση βοηθήματος γάμου από το Κληροδότημα Κωνσταντίνου Καλαμβόκη ΔΚ Σπαρτιατών
Χορήγηση βοηθήματος γάμου από το Κληροδότημα Ηλία Ασημακόπουλου Τοπικής Κοινότητας Αμυκλών
Ο Δήμος Σπάρτης θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες, να προσαρμόσει τον ιστότοπό του στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις του. Πατώντας «Ενημερώθηκα» δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγχώριο δίκαιο και την Πολιτική μας για τα Cookies. Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των cookies και να μας πείτε αν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν στη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Συγκατάθεσης για τα Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies και παρόμοιων τεχνολογιών ανατρέξτε στην Πολιτική για τα Cookies.