Κάτοικοι

Kοινωνική Πολιτική

Στο Δήμο Σπάρτης η κοινωνική πολιτική ασκείται μέσω της λειτουργίας των προγραμμάτων δομών της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Υγείας & Πρόνοιας. Οι δομές κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης αφορούν στην ανάπτυξη προγραμμάτων για την άμεση και ουσιαστική υποστήριξη πολιτών που έχουν ανάγκη. Στόχος των κοινωνικών δομών του Δήμου είναι η επανένταξη των ωφελούμενων ατόμων στην αγορά εργασίας και την ενεργό κοινωνική δράση. Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου απευθύνεται σε όλους τους κατοικους έως 60 ετών που χρειάζονται ψυχοκοινωνική στήριξη.

Κοινωνικό φαρμακείο
Το Κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο στη Σπάρτη, το οποίο δημιούργησε ο δήμος, άρχισε να λειτουργεί  προκειμένου να ενισχύσει και να στηρίξει οικονομικά τους αδύναμους και ανασφάλιστους πολίτες, σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λακωνίας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό- παράρτημα Σπάρτης. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14:00 έως τις 16:00.
 
Οι εθελοντές Ιατροί και Φαρμακοποιοί καθώς και οι εθελοντές και εθελόντριες του Περιφερειακού τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστούν όλους όσοι προσέφεραν φάρμακα ,ηθική και υλική υποστήριξη στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας.
 
Από την μέχρι σήμερα λειτουργία του Ιατρείου- Φαρμακείου διαπιστώθηκε μεγάλη ανάγκη – έλλειψη εμβολίων προκειμένου να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στα ανεμβολίαστα παιδία άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών. Επίσης, φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεστε, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν μας τα παραδώσετε, πριν λήξουν.
 
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τη βοήθεια τους ώστε να αγοραστούν τα εμβόλια που απαιτούνται, μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο –Φαρμακείο Σπάρτης κατά  τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 14.00 έως 16.00. Τηλ. επικοινωνίας: 2731057220. 
 
Τέλος, σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Ιατρείο –Φαρμακείο Σπάρτης,  για τους θερινούς μήνες, θα λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη το μεσημέρι (14.00-16.00).