Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα διεξαχθεί η Τελετή Απονομής των μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες του «42ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit».

Ο ιστορικός υπερμαραθώνιος εκκινεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 07:00 κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου. Με περίπου 400 υπεραθλητές/τριες από συνολικά 55 χώρες, να διανύουν την απαιτητική απόσταση των 246 χιλιομέτρων, τερματίζοντας το απόγευμα της Κυριακής στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Στους Σπαρταθλητές δρομείς συγκαταλέγονται κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο των υπεραποστάσεων, όπως ο Έλληνας πρωταθλητής και περυσινός νικητής του αγώνα, Φώτης Ζησιμόπουλος και η Αμερικανίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ, Camille Heron.

Στον τερματισμό του αγώνα, στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα, οι Σπαρταθλητές θα λαμβάνουν το παραδοσιακό στεφάνι ελαίας, αλλά και κάθε φροντίδα και αρωγή από φορείς και πρόσωπα που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη διεξαγωγή του αγώνα : το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης, ο ορειβατικός σύλλογος Σπάρτης, ο Ερυθρός Σταυρός Σπάρτης, η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, οι εργαζόμενοι εθελοντές του νοσοκομείου Σπάρτης, καθώς και εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Τελετή Απονομής Μεταλλίων

 

Η επίσημη Τελετή απονομής των μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες του «42ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit» θα γίνει στις 21:00, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, παρουσία των Αρχών της πόλεως, της Περιφερειακής Ενότητας και της Περιφέρειας.

Με την ολοκλήρωση της τελετής, θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων στην αποστολή του Δήμου Σπάρτης που συμμετείχε στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Μεξικό, ενώ αμέσως μετά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, πλαισιωμένος από μια ομάδα 14 καλλιτεχνών θα μας ψυχαγωγήσουν με γνωστές επιτυχίες!

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διεξαγωγής του «42ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit», τίθενται σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης οχημάτων από τις 06:00 έως και τις 19:00 την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου:

α) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από νότο προς βορρά και στο τμήμα αυτής μεταξύ των καθέτων: Λυκούργου και Θερμοπυλών.

β) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στο τμήμα αυτής μεταξύ των καθέτων: Θερμοπυλών και Τριακοσίων,

γ) Τριακοσίων και ειδικότερα στο τμήμα αυτής μεταξύ των καθέτων: Αγίου Νίκωνος και Γκορτσολόγου.

 

Με μέριμνα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σπάρτης, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την ασφαλή διέλευση των αθλητών και την προστασία του κοινού στο τμήμα της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο οποίο εκτελούνται έργα ανάπλασης. Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα γίνεται από τις παράπλευρες οδούς.

 

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση

 

Το «42ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ by Altion Tonovit» θα μεταδίδεται ζωντανά με live streaming μέσω του επίσημου καναλιού του Δήμου Σπάρτης στο Youtube:

 

Τερματισμός https://www.youtube.com/live/jsRONzkdJW8?si=XBJGyj_JTTOfNuiq

 

Τελετή λήξης

https://www.youtube.com/live/p4K4DjUoEB8?si=rFszIuKHRNvB_tQ6

 

Χρυσός Χορηγός : ALTION TONOVIT

Χορηγός: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ

Διαβάστε εδώ την Πρόσκληση

 

 

 

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 13:59

Πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση

 

Καλείστε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων),  στις 27-09-2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 08:30.

 

 Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 15:21

Ειδοποίηση - κλήση με περίληψη δικογράφου

 

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΛΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ περί συζητήσεως ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λακωνίας της υπ'αριθμ. κατ. Απαλλ. 113/2024 από 17-6-2024 αιτήσεως του Δήμου Σπάρτης με έδρα την Σπάρτη, Ευαγγελιστρίας 85-87 και Α.Φ.Μ. 997892229, νομίμως εκπροσωπούμενου  κατά των 1) Γιαννουλόπουλου Θεοδοσίου κ.λ.π. (συν.75), για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημιώσεως ακινήτων και επικειμένων αυτών, τα οποία απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά δυνάμει της υπ'αριθμ. 1/2017 πράξης προσκύρωσης, τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημίωσης, λόγω ρυμοτομίας ιδιοκτησιών που βρίσκονται επί των οδών Οθωνος Αμαλίας, Ορθίας Αρτέμιδος και Μενελάου μεταξύ των Ο.Τ. 87, 61, 83, 68, 76, 75, 74 και 74Α  του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Σπάρτης η οποία κυρώθηκε με την υπ'αριθμ. 342337/6484/2018 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και έχει καταχωρηθεί στα οικεία κτηματολογικά φύλλα του Κτηματολογικού Γραφείου Σπάρτης με αριθμό καταχ. 1189/15-4-2021, για την οποία ορίστηκε δικάσιμος η 8-11-2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 π.μ.

 

Ειδοποίηση - κλήση με περίληψη δικογράφου

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Συνεργασίας για την Ανάπτυξη των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου και παρουσία του Δημάρχου Ευρώτα, κ. Δήμου Βέρδου, επικυρώθηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

 

Πρόεδρος:             κ. Ηλίας Αθανασιάδης,

Αντιπρόεδρος:       κ. Αθανάσιος Γρεβενίτης,

Γραμματέας:          κ. Ευγενία Πρέβα,

Διαχειριστής:         κ. Θεόδωρος Μέγγος,

Μέλη:                    κ. Άγγελος Αντωνάκος,

                             κ. Παναγιώτης Τριτάκης,

                             κ. Έλενα Δημητρακοπούλου,

                             κ. Μαρίνος Μπερέτσος,

                             κ. Νίκος Βλήτας.

 

Ο Προεδρεύων της διαδικασίας, Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, εξήρε την πρωτοβουλία που είχαν λάβει ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος με τον τέως Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Πέτρο Δούκα, για τη δημιουργία του Δικτύου Συνεργασίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Βακαλόπουλος, η δημιουργία του Δικτύου για τη Συνεργασία των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για τη διαδημοτική συνεργασία και εξέφρασε τη βούληση για ανάπτυξη και περαιτέρω αξιοποίησή του. Όπως πρόσθεσε, το Δίκτυο δεν αποτελεί μόνο ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε κινητήριο μοχλό για την Ανάπτυξη των δύο δήμων, επ’ ωφελεία όλων των δημοτών.

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης διακηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας με τίτλο «Εργασίες Ταφών – Εκταφών στα Α’ & Β’ Κοιμητήρια Σπάρτης κ.ά. 2024-2025» με CPV: 98371110-8 Υπηρεσίες νεκροταφείων,  εκτιμώμενης αξίας 54.985,32 € με  ΦΠΑ (24%) και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής για το σύνολο των περιγραφόμενων στην αριθ. Ε6/10/2024 μελέτη εργασιών και όχι για τμήμα αυτής.

Οι προσφορές υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (www.promitheus.gov.gr) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 10/10/2024 και ώρα 14.00.

 

Περίληψη διακήρυξης

Διακήρυξη

Μελέτη

ΕΕΕΣ (pdf)

ΕΕΕΣ (xml)

ΕΕΕΣ (txt)

 

 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, διοργανώνουν δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τους ωφελούμενους – μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης.

Η δράση θα περιλαμβάνει την διενέργεια δωρεάν εξετάσεων μνήμης, κατόπιν ραντεβού, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας.

Η δράση πρόληψης θα πραγματοποιηθεί  στις εξής ημερομηνίες:

 

Παρασκευή, 27/09/2024: ΚΑΠΗ ΣΠΑΡΤΗΣ

Δευτέρα, 30/09/2024: Παράρτημα ΚΑΠΗ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

Τετάρτη, 2/10/2024: Παράρτημα ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Πέμπτη, 3/10/2024: Παράρτημα ΚΑΠΗ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν μέχρι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στα τηλέφωνα 27310-81229 και 27435, από τις 8.30 π.μ. έως 4.00μ.μ.

 

 

 

Με ένα πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και τη διεξαγωγή Συμποσίου με θέμα τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα στον τομέα της ενταξιακής εκπαίδευσης, διοργανώνεται το 12ο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει.

Η Συντονιστική Ομάδα του 12ου Φεστιβάλ ξεδιπλώνει και φέτος τις δραστηριότητές της σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα σε 12 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Σπάρτη, για το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί ψυχαγωγικές δραστηριότητες με επίκεντρο τη Μαγούλας Σπάρτης:

 

16:00 Άφιξη Εθελοντών υγειονομικής κάλυψης και εθελοντών σταθμών του παιχνιδιού

16:15 Αναχώρηση εθελοντών στα πόστα τους

16:30 Άφιξη Ομάδων/ προετοιμασία – κοινοποίηση των ερωτήσεων του παιχνιδιού

17:30-19:30 ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Παιχνίδι του Θησαυρού

τερματισμός δύναται έως και τις 19:30

19:30 Απονομές – Χαιρετισμοί/ Απονομή Διπλωμάτων Συμμετοχής

 

Καλλιτεχνική Βραδιά:

 

  • Η Σάντρα στο Φως, Κύκλος Θεάτρου, Θεατροποιοί Χίου
  • Ο Άθλος του Σύσσιφου, Λαμπρινή Μποβιάτσου, performer
  • Dalle Passo, Χορευτική Ομάδα Χανίων
  • Ο Άθλος του Σύσσιφου, Λαμπρινή Μποβιάτσου, performer
  • Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής ''Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος» της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης
  • Παραδοσιακή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής ''Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος» της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς και Σπάρτης

 

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το 12ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο του φεστιβάλ, στο συνεδριακό χώρο του κτηρίου όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σπάρτης. Στο πλαίσιο του Συμποσίου, φοιτητές και ακαδημαϊκές κοινότητες μπορούν να ενημερωθούν για τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα στον τομέα της ενταξιακής εκπαίδευσης στην πράξη.

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου οι συντελεστές του Φεστιβάλ απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στη νεολαία να συνδράμει στην κοινοτική ενδυνάμωση ενός πολύ-υποσχόμενου Δικτύου Εργαζομένων Νεολαίας της Ευρώπης που προωθούν την κοινωνική ένταξη ευάλωτων πληθυσμών δια της δημιουργικής πράξης (CreativeYouthWorkersforInclusionEUNetwork).

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

 

Ιστοσελίδα: www.dhias.org

Κοινότητα στο Facebook: @dhiafest

 

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων

  • Τουρισμού
  • Υποδομών και Μεταφορών
  • Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού/ Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
  • Εξωτερικών/ Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας
  • Εσωτερικών/ Μακεδονίας Θράκης

 

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης και η αγωνιστική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργανώνουν βιωματική δράση για την ασφαλή οδήγηση στις νεότερες ηλικίες.

Η εν λόγω δράση, η οποία τελεί υπό την υποστήριξη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, σκοπεύει αφενός στον περιορισμό των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, αφετέρου αποτελεί έναυσμα για τη δημιουργία μιας γέφυρας προσέγγισης με τους νέους.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στην πίστα Sparta Racing Circuit MOTUL, στην Αγία Κυριακή Σπάρτης, από τις 10:00 έως τις 12:30, η ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της ΕΛ.ΑΣ., θα προχωρήσει σε μια επίδειξη ικανοτήτων με το αγωνιστικό όχημα της Αστυνομίας και σε αυτό το πλαίσιο προσκαλεί όσους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέλουν, υπό τη συνοδεία καθηγητών τους, να παρακολουθήσουν την επίδειξη και να λάβουν πληροφοριακό υλικό για την ασφαλή οδήγηση.

Η ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της ΕΛ.ΑΣ. σάς περιμένει να την γνωρίσετε από κοντά!

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 15:10

Πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση

 

Με την παρούσα καλείστε σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση, ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ,την 24η Σεπτεμβρίου του έτους 2024, ημέρα Τρίτη,με διαδικασία ψηφοφορίας που θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και ώρα έναρξης αυτής την 8η πρωινή και ώρα λήξης τής την 10ηπρωϊνή.

 

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 09:36

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση

 

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό  Μέγαρο  -  Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων), στις 24-09-2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30

 

 Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

Σελίδα 1 από 501