Τελευταία Νέα

Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές. 

Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιάς ελπιδοφόρας αρχής. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει, γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργία.

Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι η Παιδεία. Με την ουσιαστική μάθηση και τη γνώση δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία προόδου. Παράλληλα όμως, για να προχωρήσει κανείς στη ζωή του χρειάζεται να αντλεί δύναμη από γνήσια πρότυπα, και αυτά καλούμαστε να αναζητήσουμε μέσα από την περιπέτεια της γνώσης και του σχολείου.

Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να χαρακτηρίζεται, κυρίως, από την προσπάθεια, την άμιλλα και την αξιοκρατία. Γι΄ αυτό η πολιτεία έχει καθήκον με την δική της στάση να εμπνεύσει, σε όλους του παράγοντες της εκπαίδευσης διδάσκοντες και διδασκόμενους, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με αίσθημα ευθύνης.

Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών, οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά τους. Μια ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό που απαιτεί  επιμονή, διαρκή αγώνα, κόπους και πολλές θυσίες.

Παράλληλα, απευθύνω και τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις και αντιξοότητες, όμως καταφέρνουν να προικίσουν τα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης.

Στους γονείς των μαθητών θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και να έχουν κουράγιο στον δύσκολο δρόμο των παιδιών τους.

Η διοίκηση του Δήμου και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. Κοινός μας στόχος άλλωστε είναι να δώσουμε στα παιδιά όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Με τη διαρκή συνεργασία όλων, πολιτείας, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητών, μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.

Ο Δήμος Σπάρτης είναι δίπλα σας, στηρίζοντάς σας και μέσω των δύο Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται καθημερινά σε συνεργασία μαζί σας.

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους.

 

 

Σπάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

 

Σταύρος Αργειτάκος