Τελευταία Νέα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο «Γύρος της Σπάρτης 2013» την Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η Σπάρτη έτρεξε «για την Ελλάδα»

Ο «Γύρος της Σπάρτης» έρχεται κάθε χρόνο να «ταράξει τα νερά» προσφέροντας στους Σπαρτιάτες την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα αθλητικό γεγονός μαζικού χαρακτήρα που εξελίσσεται σε γιορτή. Φέτος, μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, και με σύνθημα «Τρέχω στο Γύρο της Σπάρτης – Τρέχω για την Ελλάδα» ο Γύρος της Σπάρτης είχε πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή, παλμό και πρωτοφανή ενθουσιασμό.
Με τον ιστορικό μαραθωνοδρόμο Στυλιανό Κυριακίδη, τον ιστορικό νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, να γίνεται «σύμβολο» του φετινού «Γύρου» αλλά και ένα σύμβολο ζωής, όλοι οι συμμετέχοντες μπήκαν στην εκκίνηση με ολοφάνερο ενθουσιασμό τον οποίο μοιράστηκαν όλες οι ηλικίες. Από τους ηλικιωμένους έως τα βρέφη που ακολούθησαν μέσα από την ασφάλεια και την άνεση που τους έδινε το… καροτσάκι τους.
Η  φετινή  διοργάνωση  ξεπέρασε  κάθε  προηγούμενο από άποψης  συμμετοχής. Από  τους  784 που  ξεκίνησαν, στον αγώνα τερμάτισαν οι 687.
Η διοργάνωση του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών με την υποστήριξη των χορηγών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και φόρτισε θετικά όλους όσους έτρεξαν αλλά και έζησαν απ’ έξω το ξεχωριστό αυτό «Γύρο της Σπάρτης» τον οποίο έντυσαν με χρώματα και με ευρηματικότητα οι ζωγραφιές των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. 
Όπως είπε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Λεωνίδας Καράντζαλης «η μεγαλύτερη επιτυχία του «Γύρου» δεν είναι η φετινή συμμετοχή του κόσμου και ειδικά των παιδιών, συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, αλλά το να αλλάξει η αντίληψή για τη στάση μας απέναντι στην πατρίδα μας, στο δρόμο που μας δείχνει ο αείμνηστος Στέλιος Κυριακίδης, ένας μεγάλος αθλητής και πάνω απ’ όλα Έλληνας».
Ειδικές οι ευχαριστίες του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών προς τους χορηγούς που αποδεικνύουν ότι η επιτυχία και το καλό του τόπου έρχεται μέσα από τη συνεργασία.

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΠΟΡ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΑΣΕΕ ΑΜΥΚΛΩΝ «ΛΑΚΩΝΙΑΣ»,  GOODY ’S
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΛΛΑΔΑ TV-FM, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, FLY FM, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ GR, WWW.  LAKONISTAS. GR

Σημείωση:
14 Απριλίου 2013 ο Γύρος της Σπάρτης και 20 Απριλίου του 1946 ο Μαραθώνιος της Βοστώνης όπου ο Κυριακίδης θριάμβευσε.
15 Απριλίου του 2013 μέρα πένθους για το Μαραθώνιο της Βοστώνης που έζησε την πιο σκοτεινή ημέρα της διοργάνωσής του.
Οι σκέψεις μας είναι κοντά σε όσους δοκιμάζονται.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού, κ. Λεωνίδα Καράντζαλη λίγο πριν τον αγώνα:

«H καρδιά της Σπάρτης χτυπάει σήμερα δυνατά!
Σπαρτιατόπουλα. Σπαρτιάτες και Σπαρτιάτισσες.
Σήμερα είναι 14 Απριλίου. Τέτοιες ημέρες πριν από 67 χρόνια ένας Έλληνας με ψυχή έμπαινε στη γραμμή εκκίνησης του μεγαλύτερου σύγχρονου Μαραθώνιου, εκείνου της Βοστώνης στις ΗΠΑ.
Έτρεχε για να δηλώσει ότι η Ελλάδα μετά από πόλεμο και εμφύλιο ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΗ. Έτρεχε για 7.000.000 πεινασμένους Έλληνες. Αυτός ο Έλληνας ήταν ο Στέλιος Κυριακίδης. Και αυτός ο Έλληνας ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ 50ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ.
Την στιγμή που έκοβε το νήμα φώναξε «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!».
Σήμερα, θυμόμαστε αυτόν τον μεγάλο Έλληνα και τρέχουμε και εμείς με τη σειρά μας  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αυτή την ώρα ξεχνάμε τι μας στέρησε ή αν μας αδίκησε η πατρίδα. Ξεχνάμε τις δυσκολίες και τις κακοτοπιές.
Από σήμερα κάνουμε τα πάντα για την πατρίδα μας και τα δίνουμε όλα για την πατρίδα μας. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Τρέχουμε για την Ελλάδα!».


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ