Τελευταία Νέα

Τέλεση Μνημοσύνου στη Μνήμη του Κων/νου Παλαιολόγου

Πριν από 560 χρόνια, η Κωνσταντινούπολη έπεσε στον αλλόθρησκο κατακτητή και έγινε πηγή θρύλων και παραδόσεων στη μνήμη τού λαού.


Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο άνθρωπος σύμβολο στη συνείδηση του Γένους, δεμένος με τη μοίρα της Βασιλεύουσας, υπερασπίστηκε με ηρωισμό την Κωνσταντινούπολη και έπεσε ηρωικά μαχόμενος για αυτήν στις 29 Μαΐου του 1453… Την ημέρα που η βαρβαρότητα νόμιζε πως εξαφάνιζε την μήτρα της Αλήθειας και του Πολιτισμού.


Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Μυστρά ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και την τέλεση μνημοσύνου στη μνήμη του πεσόντος Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «Παλαιολόγεια 2013».


Για την Επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης μίλησε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος με θέμα: «Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ως σημειολογικό σημείο αναφοράς για την έξοδο από τη σημερινή κρίση».


Στον Ανδριάντα του πεσόντος Αυτοκράτορα εψάλλη Τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.