Τελευταία Νέα

Λήξη εκδηλώσεων Σπάρταθλον 2014

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 με την τελετή βράβευσης των δρομέων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ο 32ος διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως  «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Ο φετινός αγώνας χαρακτηρίστηκε από το ρεκόρ συμμετοχών και τους πολλούς τερματισμούς ενώ παρείχε πολλές συγκινήσεις. Ο πρώτος νικητής Ιβάν Γκουντίν , κατέκτησε την πρώτη θέση για τρίτη φορά στην ιστορία του αγώνα. Δύο συμπατριώτες μας Σπαρτιάτες, πιστοί στο πνεύμα του αγώνα, τερμάτισαν μαζί προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού στους θεατές.
Ο Δήμος Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου διοργάνωσαν παράλληλες εβδομαδιαίες εκδηλώσεις στα πλαίσια του αγώνα,  με τη συνεργασία τοπικών φορέων και εθελοντών, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου και ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Σκοπευτικοί αγώνες, βραδιά αστρονομίας, ποδηλατική εξόρμηση, παιδικοί αγώνες και δραστηριότητες, εκδηλώσεις ΑΜΕΑ, εκθέσεις συλλόγων και τοπικών προϊόντων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με μουσική και χορευτικά συγκροτήματα, συναυλίες και η Λευκή Νύχτα, για πρώτη φορά στη Σπάρτη, που έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να περπατήσουν στους πεζοδρομημένους κεντρικούς δρόμους, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν την πόλη.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και τους φορείς της περιοχής που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία των εκδηλώσεων με την πολύτιμη και ανιδιοτελή συνεισφορά τους, αλλά και τους πολίτες για τη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις και στον αγώνα.
Η θέρμη με την οποία οι πολίτες της Σπάρτης περιβάλλουν όλους τους αθλητές και τη διοργάνωση τιμά τους συμμετέχοντες αθλητές, ανταποδίδει την αγάπη τους προς τη χώρα μας και αναδεικνύει και λαμπρύνει τον αγώνα–θεσμό.
Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα. Σας ευχόμαστε καλή επάνοδο στις εστίες σας και σας περιμένουμε πάλι τον επόμενο χρόνο στη Σπάρτη.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Αποσπάσματα από την παρουσίαση στην τελετή λήξης «Σπάρταθλον 2014».


Την τελετής λήξης παρουσίασε ο κ. Γιάννης Αϊβάζης και τη μετάφραση η κα  Έλενα Δημητρακοπούλου.
Συμμετείχαν στην έναρξη η μικτή χορωδία του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής η Ταϋγέτη», στις βραβεύσεις των αθλητών η Πνευματική Εστία Σπάρτης και το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ το μουσικό αφιέρωμα σε πέντε Έλληνες συνθέτες παρουσίασε ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Καρυώτη και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σαράντου Κανελλάκου, έχοντας στο τραγούδι τους κ. Σπύρο Κουτσοβασίλη και κα Τζίνα Βελδέκη.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το κείμενο παρουσίασης της τελετής
Εδώ στη Σπάρτη, υποδεχόμαστε τους Σπαρταθλητές, από όλα τα μέρη της γης, με την καρδιά να χτυπά δυνατά στο ρυθμό  του 32ου Σπάρταθλον.

Η Σπάρτη ήταν η μοναδική πόλη- κράτος της αρχαίας Ελλάδας, που οι γυναίκες είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες. Συμμετείχαν στα κοινά, αθλούνταν και λάμβαναν μέρος σε αγώνες, δικαιώματα που η γυναίκα απέκτησε στη σύγχρονη κοινωνία στις αρχές του 20ου αιώνα. Υποδεχόμαστε τις σύγχρονες Σπαρτιάτισσες.

Κυρίες και Κύριοι, ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου έχουν θεσπίσει επιπλέον βραβεία. Βραβεία που αποτυπώνουν τον απεριόριστο σεβασμό της Σπάρτης και των Σπαρτιατών προς όσους τιμούν τον τόπο μας.
Το ένα από αυτά τα βραβεία απονέμεται  στον μεγαλύτερο σε ηλικία Σπαρταθλητή ή Σπαρταθλήτρια.  Η Σπάρτη πάντα τιμούσε τους μεγαλύτερους πολίτες και αντλούσε από την εμπειρία τους, το σθένος και την ωριμότητά τους. Οι σύγχρονοι Σπαρταθλητές αποδεικνύουν ότι το σωματικό και ψυχικό σθένος δεν έχουν ηλικία

Το Σπάρταθλον, η κορυφαία αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου μας, ενώνει τον αθλητισμό με την τέχνη. Ο Δήμος Σπάρτης αναδεικνύει τις τοπικές πολιτιστικές δυνάμεις. Αυτή την χρονιά λοιπόν η εκδήλωσή μας στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτές.
Στην αρχαία Σπάρτη η Μουσική κατείχε ξεχωριστή θέση και ήταν άρρηκτα δεμένη με την εκπαίδευση των νέων. Δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι οι αρχαιότεροι πανελλήνιοι μουσικοί αγώνες ήσαν τα «Κάρνεια».
Απόψε όμως διαπιστώνουμε ότι η μουσική στη Σπάρτη δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και λαμπρό μέλλον. Με την πολύχρονη εξαιρετική Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης απόψε συμπράττει ένας από τους παλαιότερους συλλόγους της πόλης, ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης. Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Μικτή χορωδία που απόψε θ’ απολαύσουμε υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση τη χορωδιακή μουσική, στο πολύχρονό της ταξίδι. Ταυτόχρονα προβάλλει το όνομα της ιστορικής πόλης της Σπάρτης, με τη συμμετοχή της σε πανελλήνιες και διεθνείς χορωδιακές εκδηλώσεις, κομίζοντας στη γενέθλια πόλη διακρίσεις, επαίνους και θερμές κριτικές.
Η αποψινή μας βραδιά είναι αφιερωμένη σε πέντε μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Στον Μίκη Θεοδωράκη που πέρσι τίμησε την πόλη μας παραχωρώντας μας μια αποκλειστική δήλωση για το Σπάρταθλον, στον Μάνο Χατζιδάκι, που, πέρα από την μουσική του, το πνεύμα του τον κρατάει πάντα ζωντανό στις καρδιές μας,  στον Μάνο Λοΐζο, στον  Σταύρο Ξαρχάκο και στον Διονύση Σαββόπουλο.
Πέντε συνθέτες που τίμησαν και τιμούν διεθνώς την χώρα μας. Προσκαλούμε τους φιλοξενούμενούς μας από όλον τον κόσμο να τους γνωρίσουν. Δύο λόγια, όχι δικά μας αλλά δικά τους θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καλλίτερα τους μεγάλους αυτούς καλλιτέχνες του τόπου μας.

Ξεκινάμε με τον Μίκη Θεοδωράκη: «Η αγριότητα του πολιτισμού» 01.07.2006
«Έως χθες ακόμα ακολουθώντας το γενικό ρεύμα πίστευα κι εγώ ότι η Βία και ο Πόλεμος έχουν ως βασικές αιτίες οικονομικά συμφέροντα, θρησκευτικούς και εθνικούς φανατισμούς και άλλα παρόμοια.
Σήμερα πια είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά στο βάθος δεν είναι παρά προσχήματα και ότι η βασική αιτία απ’ όπου ξεκινά η δίψα για κατάκτηση και αίμα, βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο. Με μια συμπληρωματική παρατήρηση: Ότι δηλαδή η αγριότητα αυξάνει όσο ο άνθρωπος γίνεται περισσότερο πολιτισμένος. Που σημαίνει ότι ο λεγόμενος πολιτισμός είναι ένα απλό ένδυμα για να σκεπάζει και να κρύβει τον αληθινό εαυτό μας, που παραμένει μέσα απ’ τους αιώνες το ίδιο άγριος και τερατώδης.
Θεωρώ ότι έχει προ πολλού αλλάξει το νόημα του Πολιτισμού. Ειδικά μετά τους Ναζί και τους αμέτρητους πολέμους που ακολούθησαν πάντοτε από τους λεγόμενους «πολιτισμένους» εναντίον των «υπανάπτυκτων», των φτωχών και των «απολίτιστων», είναι φανερό πια ότι ο αληθινός ανθρώπινος πολιτισμός θα πρέπει να προσμετράται μόνο με τα μέτρα της Ειρήνης, της Ανοχής και της Αλληλεγγύης μέσα σε κάθε κοινωνία και σε κάθε λαό. Εκεί που μπορεί να ανθίσει η ευγένεια, η καλοσύνη και κυρίως η αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους».

Συνεχίζουμε με τον Μάνο Χατζηδάκι. Ας ακούσουμε τι είπε: Κείμενο του συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι για το νεοναζισμό και τον εθνικισμό που έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, Προσέξτε το 1993 – 21 χρόνια πριν, το οποίο είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτον.
«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.
Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται».

Συνεχίζουμε με έργα τον Σταύρο Ξαρχάκο. Στο Βηmagazino στις 23/9/2014 διαβάζουμε:
«Πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχουν ανεπαρκή φαινόμενα, όπως η πολιτική, η τέχνη κτλ., αλλά ανεπαρκείς λειτουργοί τους. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεπαρκείς κυριαρχούν, όχι γιατί είναι περισσότεροι, αλλά επειδή το σύστημα στηρίζεται σε αυτούς για να ηγεμονεύει. Διότι οι ανεπαρκείς δίνουν αυτό που οι άλλοι δεν διαθέτουν: χρόνο και ετοιμότητα για να υπηρετήσουν ανθρώπους εξουσίας και έκνομες καταστάσεις, και έτσι να λειτουργήσουν παρασιτικά. Εδώ προφανώς τίθεται ένα τεράστιο ηθικό πρόβλημα. Της διαχρονικής και της σημερινής αναξιοκρατίας. Διερωτώμαι αν πρέπει επιτέλους να αλλάξουν στάση οι ελευθεροφρονούντες και έντιμοι ή αλλιώς επαρκείς, ώστε να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση. Τότε, όπως λέει ο ποιητής, “θα ’ρθουν άλλα χρόνια μ’ όνειρα και οράματα, δίχως λόγους σε μπαλκόνια και άχρηστα προγράμματα”».

Συνεχίζουμε με τον Μάνο Λοϊζο. Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που έδωσε (ο Μάνος Λοΐζος ήταν σεμνός και χαμηλών τόνων καλλιτέχνης) βρήκα να λέει τα εξής για τα παιδικά του χρόνια και την επαφή του με τη μουσική και το τραγούδι.
«Στην Αλεξάνδρεια όπου γεννήθηκα , περνούσε σχεδόν κάθε μέρα από το δρόμο που μέναμε, ένας γέρο-βιολιστής.Τον έχω ακόμα στο μυαλό μου με την άσπρη κελεμπία του και τον άσπρο σκούφο του. Κρατούσε ένα χειροποίητο βιολί, δικής του κατασκευής, με το οποίο έπαιζε μ’ένα δικό του τρόπο και παράλληλα τραγουδούσε. Θυμάμαι με τι λαχτάρα τον περιτριγυρίζαμε όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Ώσπου  μια μέρα ο πατέρας μου, μου αγόρασε ένα από αυτά τα βιολάκια, γιατί αυτή ήταν η δουλειά του γέρου, πουλούσε βιολιά. Από τότε βάλθηκα να μάθω βιολί, αλλά τίποτα. Το όργανο αυτό έπαιζε μόνο στα χέρια του γέρου που το ‘φτιαχνε. Ώσπου βρέθηκα μια μέρα μ’ ένα αληθινό βιολί και άρχισα κανονικά μαθήματα. Μετά ήρθε στο σπίτι, δώρο του θείου, μια κιθάρα και μετά αποκτήσαμε πιάνο. Κόντευα πια να γίνω σπουδαίος μουσικός. Κάπως έτσι άρχισα και βρέθηκα, λίγα χρόνια μετά, να ξέρω μουσική».

Και κλείνουμε με τον Διονύση Σαββόπουλο. Διαβάζουμε τα λόγια του από το Esquire του Ιανουαρίου του 2005:
«Η πρώτη επαφή που έχει το έμβρυο με τον κόσμο είναι ο ήχος. Ακούει ήχους απ’ έξω, ακούει την καρδιά της μάνας του. Ο ήχος είναι πολύ μυστήριο πράγμα. Ίσως γι’ αυτό η μουσική να είναι η πιο διεισδυτική από όλες τις τέχνες. Μπορεί να σε ανεβάσει, μπορεί και να σε ρίξει. Και ακόμα περισσότερο το τραγούδι. Το τραγούδι είναι ομιλία που μαγεύτηκε. Όπως ο χορός είναι μια μαγεμένη βάδιση.
Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική όταν άκουσα τραγούδια του Χατζιδάκι στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Ήταν εντελώς διαφορετικά από ότι είχα ακούσει ποτέ. Κατάλαβα τότε ότι αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να εκφράσει την αλήθεια του μέσα από αυτά τα τραγούδια. Αυτό θέλησα να έκανα κι εγώ: Να πω κάτι μοναδικό που περιέχω.
Η μουσική είναι εσωτερική μου ανάγκη. Δεν είμαι καλά αν δεν ασχολούμαι μαζί της. Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Πίστη, έργο, και αγάπη».

Αυτή τη βραδιά ξαναθυμόμαστε τις αξίες της επιμονής, του ψυχικού σθένους, της ισχυρής θέλησης, του αγωνιστικού πνεύματος και της συμμετοχής για τη χαρά της προσπάθειας και της διαδρομής.
Ευχαριστούμε τους αθλητές και τους ευχόμαστε καλή επιστροφή στις πατρίδες τους. Σας περιμένουμε και του χρόνου.
Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και τους συλλόγους που εθελοντικά προσέφεραν στις εκδηλώσεις όχι μόνο τις αποψινής βραδιάς αλλά και ολόκληρης της εβδομάδας και προετοίμασαν την κορυφαία στιγμή της βράβευσης των αθλητών απόψε.

Κλείνοντας σας θυμίζω τους δύο τελευταίους στίχους από το όνειρο της Ατόσας, μητέρας του Ξέρξη, από την τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες»:
«Ο γιος μου αν νικήσει θα γίνει ξακουστός. Αν νικηθεί όμως, δε θα δώσει λόγο. Το ίδιο θα την αφεντεύει τη γη αυτή. Φτάνει να γυρίσει».
Για τους Έλληνες όμως, για την δημοκρατία, δεν είναι έτσι. Από τους στρατηγούς μέχρι τον τελευταίο οπλίτη– πολίτη όλοι λογοδοτούν. Πρώτα απ’ όλα στο εαυτό τους και μετά στην πολιτεία.
Η Μάχη του Μαραθώνα είναι η σύγκρουση δύο μεγάλων πολιτισμών, του Περσικού και του Ελληνικού. Της Ανατολής και της Δύσης. Του ολοκληρωτισμού και της Δημοκρατίας. Εάν οι Έλληνες είχαν ηττηθεί στους Μηδικούς πολέμους δεν θα υπήρχε Δημοκρατία, δεν θα υπήρχε Παρθενώνας, δεν θα υπήρχε Αγγλικό Κοινοβούλιο, δεν θα υπήρχε το Αμερικανικό Σύνταγμα, δεν θα υπήρχε η γαλλική Επανάσταση, δεν θα υπήρχε Δυτικός Πολιτισμός όπως τον ξέρουμε σήμερα.
Η Ευρώπη και η Δύση οφείλουν πολλά στην Ελλάδα.
Αποτελέσματα αγώνα «Σπάρταθλον 2014».
Ακολουθούν τα στοιχεία των συμμετεχόντων και το χρόνο των 207 δρομέων  που τερμάτισαν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη από την επίσημη ιστοσελίδα του «Διεθνή Συνδέσμου Σπάρταθλον» http://www.spartathlon.gr/results.html

Αποτελέσματα "Σπάρταθλον 2014».

Αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν

Κατάταξη

Χρόνος

Νο. δρομέα

Επώνυμο

Όνομα

Ηλικία

Χώρα

Φύλο

1

22:29:29

345

Cudin

Ivan

39

Italy

Άντρας

2

23:57:13

264

Reus

Florian

30

Germany

Άντρας

3

25:49:05

280

Radzikowski

Andrzej

33

Poland

Άντρας

4

26:01:26

200

Bonfiglio

Marco

37

Italy

Άντρας

5

26:15:57

15

Goebel

Dietmar

49

Germany

Άντρας

6

26:33:11

269

Thoms

Stu

48

Germany

Άντρας

7

26:44:02

239

Leu

Oliver

40

Germany

Άντρας

8

26:53:11

373

Kurylo

Piotr

42

Poland

Άντρας

9

26:53:40

182

Lubics

Szilvia

40

Hungary

Γυναίκα

10

26:57:32

359

Nilovs

Valdis

39

Latvia

Άντρας

11

27:58:44

358

Machado

Fabio Rodrigo

35

Brazil

Άντρας

12

27:59:06

201

Vanicek

Michael

46

Germany

Άντρας

13

28:09:22

339

Fernandes

Fernando

53

Portugal

Άντρας

14

28:12:05

24

Sleuyter

Steven

43

Belgium

Άντρας

15

28:26:09

159

Nakayama

Kei

47

Japan

Άντρας

16

28:55:03

235

Nagy

Katalin

35

United States

Γυναίκα

17

29:03:01

128

Ogawa

Naoya

26

Japan

Άντρας

18

29:16:27

331

Kaminsky

Peter

37

Germany

Άντρας

19

29:17:27

228

Kiene

Michael

43

Germany

Άντρας

20

29:28:49

288

Fatton

Christian

55

Switzerland

Άντρας

21

29:41:08

362

Podgornik

Miha

25

Slovenia

Άντρας

22

29:43:37

98

Tomppo

Jari

48

Finland

Άντρας

23

29:45:28

248

Kourkourikis

Ioannis

43

Greece

Άντρας

24

29:46:23

233

Vajda

Zoltan

51

Hungary

Άντρας

25

29:47:17

258

Zambon

Andrea

42

Italy

Άντρας

26

29:48:29

54

Thalmann

Markus

50

Austria

Άντρας

27

29:49:17

27

Cardoso Dias

Daniel

37

Portugal

Άντρας

28

29:53:14

71

Dubourdieu

Guilhen

40

France

Άντρας

29

29:53:23

256

Actins

Janis

42

Latvia

Άντρας

30

30:00:44

167

Flock

Peter

43

Germany

Άντρας

31

30:14:44

297

Low

Andras

47

Hungary

Άντρας

32

30:17:52

337

Spyropoulos

Spyros

42

Greece

Άντρας

33

30:39:22

47

Dejaeger-Braet

luc

57

Belgium

Άντρας

34

30:52:41

181

Oliveira

Joao

37

Portugal

Άντρας

35

30:52:41

166

Eva

Esnaola

54

Spain

Γυναίκα

36

30:54:35

279

Sawicki

Piotr

40

Poland

Άντρας

37

30:57:58

263

Borlenghi

Federico

37

Italy

Άντρας

38

30:59:12

242

Toth

Attila

50

Hungary

Άντρας

39

31:03:20

354

Szőnyi

Ferenc

50

Hungary

Άντρας

40

31:16:06

380

Konstas

Loukas

46

Greece

Άντρας

41

31:21:56

113

Inagaki

Sumie

48

Japan

Γυναίκα

42

31:36:17

293

Skadins

Laimonis

46

Latvia

Άντρας

43

31:41:35

84

Giese

Ralf

49

Germany

Άντρας

44

31:41:35

281

Bergmann

Heike

52

Germany

Γυναίκα

45

31:43:17

130

Otaki

Masayuki

50

Japan

Άντρας

46

31:43:19

125

Murata

Minoru

56

Japan

Άντρας

47

31:44:21

221

Krause

Antje

42

Germany

Γυναίκα

48

31:45:13

46

Huang

Kai-Shu

44

Taiwan, R.O.C

Άντρας

49

31:46:50

262

Youngren

Robert

40

United States

Άντρας

50

31:53:16

108

Hasegawa

Daigo

37

Japan

Άντρας

51

32:04:48

198

Robson

Sam

32

United Kingdom

Άντρας

52

32:10:27

202

Zielinski

Marcin

42

Poland

Άντρας

53

32:12:37

375

Gusmao

Carlos Henrique Rufino

35

Brazil

Άντρας

54

32:15:50

207

Bostar

Klemen

34

Slovenia

Άντρας

55

32:19:41

83

Baudek

Gerald

48

Germany

Άντρας

56

32:20:25

144

Uematsu

Kengo

44

Japan

Άντρας

57

32:25:08

78

Steybe

Jochen

51

Germany

Άντρας

58

32:30:38

391

Carlson

Bryce

34

United States

Άντρας

59

32:34:35

22

Psaradakis

Emmanouil

53

Greece

Άντρας

60

32:35:53

250

Riedel

Roland Helmut

51

Germany

Άντρας

61

32:36:13

387

Vennikas

Peeter

56

Estonia

Άντρας

62

32:36:53

217

Bacon

Martin

48

United Kingdom

Άντρας

63

32:38:22

139

Suefusa

Yoshio

51

Japan

Άντρας

64

32:39:10

357

Maley

Sean

27

United Kingdom

Άντρας

65

32:40:49

82

Gallen

Eddie

52

Ireland

Άντρας

66

32:41:51

148

itoh

Satoshi

35

Japan

Άντρας

67

32:43:51

341

Krupski

David

38

United States

Άντρας

68

32:45:52

327

Konstadopoulos

Kostas

42

Greece

Άντρας

69

32:46:49

137

Shirakura

Takahiro

27

Japan

Άντρας

70

32:53:51

51

Smeds

Stefan

48

Finland

Άντρας

71

32:55:46

370

Ong

Kai Wei

39

Singapore

Άντρας

72

33:03:47

72

Pallaruelo

Angel

21

France

Άντρας

73

33:03:48

310

Pradas

Juan carlos

43

France

Άντρας

74

33:05:58

195

Leung

Wan Yee

39

Hong Kong

Γυναίκα

75

33:10:03

75

Zuth

Juergen

50

Germany

Άντρας

76

33:10:51

285

martinez quijada

emilio jose

40

Spain

Άντρας

77

33:20:08

119

Kiso

Tetsuo

46

Japan

Άντρας

78

33:22:15

96

Chanteclair

Pierre

43

France

Άντρας

79

33:22:19

385

leroux

christian

48

France

Άντρας

80

33:22:27

154

Yonetani

Hiroshi

33

Japan

Άντρας

81

33:24:34

205

Soerensen

Palle

42

Denmark

Άντρας

82

33:25:21

311

Nicolaou

Anastasios

40

Greece

Άντρας

83

33:25:41

44

Beach

Maggie

43

United States

Γυναίκα

84

33:28:30

163

Becker

Frank

50

Germany

Άντρας

85

33:29:11

218

Araujo

Miguel

46

Portugal

Άντρας

86

33:30:00

253

Allan

Kim

49

New Zealand

Γυναίκα

87

33:31:17

56

Haka

Sakari

55

Finland

Άντρας

88

33:31:17

259

Forsell

Marko

44

Finland

Άντρας

89

33:31:23

169

Heinlein

Marika

52

Germany

Γυναίκα

90

33:32:50

367

Branco

Ariovaldo Trindade

46

Brazil

Άντρας

91

33:34:08

87

Zahariadis

Georgios

47

Greece

Άντρας

92

33:37:51

214

Karl

Hubert

56

Germany

Άντρας

93

33:39:20

57

Veress

Béla

37

Hungary

Άντρας

94

33:42:08

333

Malinowski

Zbigniew

60

Poland

Άντρας

95

33:42:27

236

Kulcsar

Andras

37

Hungary

Άντρας

96

33:47:57

164

Celikbas

Aykut

38

Turkey

Άντρας

97

33:49:22

155

Hotoku

Shinobu

45

Japan

Άντρας

98

33:52:58

215

Sznopek

Jozef

46

Hungary

Άντρας

99

33:54:58

255

Simonyi

Balazs

34

Hungary

Άντρας

100

33:56:43

114

Jodoi

Mamoru

35

Japan

Άντρας

101

33:57:58

257

Nana

Andrei

38

United States

Άντρας

102

33:58:00

377

Mazzi

Marco

47

Italy

Άντρας

103

34:00:13

133

Saito

Kazuyoshi

46

Japan

Άντρας

104

34:00:51

346

Wanner

Klaus

51

Germany

Άντρας

105

34:02:58

36

Joziasse

Giel

52

Netherlands

Άντρας

106

34:03:44

107

Goto

Daiki

32

Japan

Άντρας

107

34:03:52

206

Mohr

Christian

46

Germany

Άντρας

108

34:05:15

389

Alonso Nava

Xabier

34

Spain

Άντρας

109

34:06:17

117

Katayama

Naoyuki

58

Japan

Άντρας

110

34:06:33

226

Jarosi

Tamas

41

Hungary

Άντρας

111

34:07:08

243

Straßer

Reinhold

47

Austria

Άντρας

112

34:07:12

244

Straßer

Regina

42

Austria

Γυναίκα

113

34:08:50

300

Tsagkeras

George

53

Greece

Άντρας

114

34:19:06

301

Panos

Georgios

38

Greece

Άντρας

115

34:20:49

80

Engel

Sabine

46

Germany

Γυναίκα

116

34:23:24

74

Christensen

Thomas Maagaard

36

Denmark

Άντρας

117

34:28:12

101

Akiyama

Shigenori

57

Japan

Άντρας

118

34:28:43

290

Edit

Máténé Varju

43

Hungary

Γυναίκα

119

34:32:17

145

Yamada

Shigenori

59

Japan

Άντρας

120

34:32:41

308

Stavropoulos

Stavros

40

Greece

Άντρας

121

34:32:45

306

Tsoulogiannis

Anastasios

34

Greece

Άντρας

122

34:36:37

199

longhi

claudio vladimir

36

Italy

Άντρας

123

34:37:27

90

Nuñez Rodriguez

Luis Alberto

49

Spain

Άντρας

124

34:38:16

238

Ganter

Martin

52

Germany

Άντρας

125

34:38:30

186

Bugge

Leonardo

45

Argentina

Άντρας

126

34:39:43

64

Thieme

Guenter

47

Germany

Άντρας

127

34:41:15

67

Gogos

Ey. Apollonios

57

Greece

Άντρας

128

34:41:15

180

Koutsioukos

Georgios

55

Greece

Άντρας

129

34:42:12

61

Nucifora

Carmelo

48

Italy

Άντρας

130

34:42:54

176

Rothe

Gunter

50

Germany

Άντρας

131

34:45:27

95

Karnazes

Dean

52

United States

Άντρας

132

34:45:32

374

Paganelli

Andrea

47

Italy

Άντρας

133

34:46:15

13

Bortolotto

Gabriele

42

Italy

Άντρας

134

34:46:28

296

calzolai

david

45

Italy

Άντρας

135

34:47:11

294

Dierx

Wilma

48

Netherlands

Γυναίκα

136

34:48:13

165

Davidsson

Jonas

44

Sweden

Άντρας

137

34:49:05

121

Koike

Tomoe

41

Japan

Γυναίκα

138

34:50:14

303

Papagiannis

Ioannis

44

Greece

Άντρας

139

34:50:44

283

Hejja

Peter

36

Hungary

Άντρας

140

34:50:57

313

Karaiosif

Ilias

33

Greece

Άντρας

141

34:50:59

336

Athanasiadis

Stavros

38

Greece

Άντρας

142

34:52:03

381

Kilpatrick

Samuel

56

Ireland

Άντρας

143

34:55:05

43

Fournaris

Marios

47

Greece

Άντρας

144

34:55:46

50

Ohtonen

Jarmo

57

Finland

Άντρας

145

34:56:18

142

Tanaka

Shinichiro

52

Japan

Άντρας

146

34:58:10

213

Cebrián Martínez de Lagos

Eduardo

43

Spain

Άντρας

147

34:59:08

3

Aguilar

Eduardo Enrique

45

United States

Άντρας

148

34:59:30

338

Lehtinen

Heli

48

Finland

Γυναίκα

149

35:00:19

384

Stimoniaris

Athanasios

47

Greece

Άντρας

150

35:01:45

79

Eivindsen

Eiolf

58

Norway

Άντρας

151

35:02:01

179

Hoffensitz

Henrik

47

Denmark

Άντρας

152

35:02:37

40

Richet

Philippe

46

France

Άντρας

153

35:03:54

340

Vecvagaris

Matiss

34

Latvia

Άντρας

154

35:06:05

120

Kobayashi

Takeharu

55

Japan

Άντρας

155

35:08:24

49

Niedermann

Peter

27

Hungary

Άντρας

156

35:12:24

102

Ando

Kazutaka

48

Japan

Άντρας

157

35:13:18

48

Wängberg

Jonas

42

Sweden

Άντρας

158

35:15:24

316

Csore

Erno

50

Hungary

Άντρας

159

35:16:46

9

Miorin

Robert

57

France

Άντρας

160

35:16:46

247

Pallaruelo

Gilles

51

France

Άντρας

161

35:18:21

323

Tenngren

Sami

41

Finland

Άντρας

162

35:18:28

319

Nurkka

Esa

54

Finland

Άντρας

163

35:18:40

8

Derycke

Hugo

48

Belgium

Άντρας

164

35:19:53

53

Snoeren

Berry

38

Netherlands

Άντρας

165

35:20:51

85

Moshammer

Pauline

47

Austria

Γυναίκα

166

35:22:23

376

Sundskarð

Pól

57

Faeroe Islands

Άντρας

167

35:24:40

188

Cordoba

Martin Miquel

51

Argentina

Άντρας

168

35:24:40

334

Valenzuela

Francisco

43

Mexico

Άντρας

169

35:25:49

132

Owada

Minoru

57

Japan

Άντρας

170

35:26:53

320

Noszik

Janos

51

Hungary

Άντρας

171

35:26:54

267

Palasthy

Istvan

47

Hungary

Άντρας

172

35:28:14

11

Pillas

William

55

France

Άντρας

173

35:28:47

153

Yamada

Hiroaki

47

Japan

Άντρας

174

35:29:21

185

Bengolea

Hector Oscar

50

Argentina

Άντρας

175

35:33:02

299

Vlachos

George

40

Greece

Άντρας

176

35:33:04

225

Chatzigeorgiadis

Emmanouil

45

Greece

Άντρας

177

35:33:41

335

Ferreira Souto

Maria claudia

42

Brazil

Γυναίκα

178

35:34:09

193

Afentoulidis

Alexandrow

36

Greece

Άντρας

179

35:34:37

170

Honkala

Noora

22

Finland

Γυναίκα

180

35:34:38

69

Ahlholm

Tuula

52

Finland

Γυναίκα

181

35:38:58

352

Christensen

John Hornbech

49

Denmark

Άντρας

182

35:40:00

241

Krantz

Claudia

47

Germany

Γυναίκα

183

35:41:32

371

Rasmussen

Claus

40

Denmark

Άντρας

184

35:41:58

21

Kofinis

Kostas

49

Greece

Άντρας

185

35:43:31

325

Georgiopoulos

Konstantinos

47

Greece

Άντρας

186

35:43:44

183

Casanova

Martín

37

Argentina

Άντρας

187

35:44:00

315

Katsarakis

Efstathios

36

Greece

Άντρας

188

35:44:32

106

Furuyama

Takako

61

Japan

Γυναίκα

189

35:44:52

124

Matsuda

Yoshiko

60

Japan

Γυναίκα

190

35:44:55

105

Furuya

Keijiro

34

Japan

Άντρας

191

35:45:21

332

Kotlarz

Pawel

37

Poland

Άντρας

192

35:45:39

260

Sipos

Jozsef

45

Hungary

Άντρας

193

35:46:03

184

chalvadakis

georgios

51

Greece

Άντρας

194

35:46:23

268

Deák

László Attila

42

Hungary

Άντρας

195

35:47:06

147

Yamamoto

Takeyuki

55

Japan

Άντρας

196

35:47:51

231

Foix

Philippe

42

France

Άντρας

197

35:48:02

232

Abdakovic

Mirsad

40

Bosnia And Herzegovina

Άντρας

198

35:48:16

229

Lee

Anthony

43

Ireland

Άντρας

199

35:49:02

12

Krystallis

Georgios

46

Greece

Άντρας

200

35:51:13

2

Matthaiou

Amalia

46

Greece

Γυναίκα

201

35:54:59

162

Antell

Tarja

50

Finland

Γυναίκα

202

35:55:57

220

Kupfer

Joerg

48

Germany

Άντρας

203

35:57:20

210

Farias

Ivana

36

Argentina

Γυναίκα

204

35:58:15

20

Da Cunha

Manuel

39

France

Άντρας

205

35:58:16

151

Sugawara

Hideo

49

Japan

Άντρας

206

36:13:29

141

Tanaka

Misao

41

Japan

Γυναίκα

207

36:13:32

123

Kurobe

Ken

45

Japan

Άντρας

 

 

 

Ο Δήμος Σπάρτης θέλει να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Προς τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες, να προσαρμόσει τον ιστότοπό του στις ανάγκες σας και να διαχειριστεί τις διαφημίσεις του. Πατώντας «Ενημερώθηκα» δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγχώριο δίκαιο και την Πολιτική μας για τα Cookies. Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των cookies και να μας πείτε αν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν στη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο Συγκατάθεσης για τα Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies και παρόμοιων τεχνολογιών ανατρέξτε στην Πολιτική για τα Cookies.